Nurtepe Cem Evi’nde aşure heyecanı

Nurtepe Cem Evi’nde aşure heyecanı

Kağıthane Cem ve Kültür evinde düzenlenen aşure programında Alevi ve Sünni vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kağıthane Cemevi'nde, Muharrem ayında gerçekleşen Yas-ı Matem orucunun sona ermesi dolayısıyla “Geleneksel Aşure Günü” etkinliği düzenledi.

Nurtepe  Cem ve Kültür evinde düzenlenen Aşure Programına Nurtepe Cem evi dedesi Zeynel Şahan'ın misafirleri,  Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç , Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,Belediye başkan yardımcısı Hasan Çakır,  CHP Kağıthane  İlçe başkan yardımcısı Ali Yavuz , meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure etkinliğine konuşma yapan Dede Zeynel Şahan,  davetlilere yaptığı konuşmada: “ Kağıthane  Alevsisiyle Sünni’siyle birlik ve beraberlik için de yaşıyoruz. Bu aşure programının birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun İnsanlık tarihimizin karanlık olaylarından biri olan Kerbela’nın yıldönümünde, bu mübarek Muharrem ayında canlar 12 gündür acıyı yüreklerinde hissediyor. Cenab-ı Allah bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın. Dualarımız barış için dostluk için insanlık için olsun. Ellerimiz havaya kalktığında sevgi ve dostluk ile bitsin dualarımız. Başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında, tüm dünyada ellerini Rabbim diye kaldırıp dua eden herkesin barış içinde yaşamasını temenni ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.