ODABAŞI: "KADIKÖY'DE KADINLARI GÜÇLENDİRMEK BİZİM TEMEL HEDEFİMİZ"

ODABAŞI: "KADIKÖY'DE KADINLARI GÜÇLENDİRMEK BİZİM TEMEL HEDEFİMİZ"

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Alan Kadıköy Tiyatro Binası’ndaki toplu açılış töreninde; “Yeri geldi bakanlıklarla karşı karşıya geldik.

Kadıköy Belediye Başkanı, Şerdil Dara Odabaşı, Alan Kadıköy Tiyatro Binası’ndaki toplu açılış töreninde; “Yeri geldi bakanlıklarla karşı karşıya geldik. Yeri geldi mücadele verdik. Eski yönetimler tarafından sırf Kadıköy’ü cezalandırmak için tamamlanmayan projeleri hızla bitiren Büyükşehir Belediye Başkanımız gibi biz de doğru bildiğimizin peşinden gittik. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz maalesef kent yoksulluğunu hem yaydı, hem de derinleştirdi. Bizler artık derin yoksulluktan, yokluktan bahseder olduk. Kadıköy’de kadınların, yaşamın her alanında yer alabilmelerini sağlamak, onları güçlendirmek bizim temel hedefimiz" dedi.

Kadıköy’de, içerisinde çok amaçlı bölünebilir salon, 340 seyirci kapasiteli black box sahne, prova odası, teknik alanları ile çok yönlü hizmete sunulan Alan Kadıköy Tiyatro Binası ve pandemi nedeniyle açılışı gerçekleştirilmeyen çok sayıda projenin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın ev sahipliği yaptığı ve Kadıköy’ün geçmişi, bugünü ve geleceği başlıklarıyla yaptığı sunumuyla başlayan programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Odabaşı’nın eşi Rojvan Odabaşı, Kadıköy geçmiş dönem belediye başkanları Cengiz Özyalçın, Selami Öztürk, Aykurt Nuhoğlu, CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Kadıköy Belediyesi’nin Koşuyolu mahallesinde bulunan yeni tiyatro binası Alan Kadıköy’de gerçekleşen törende CHP lideri Kılıçdaroğlu, katılımcılarla birlikte önce XX. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı 2021 Papko – Öner Kocabeyoğlu Koleksiyonu sergisini gezdi. Sergide Türk resim sanatının önde gelen 20 sanatçısının 182 eseri yer alıyor. Sergi gezisinin ardından program Başkan Odabaşı’nın sunumuyla başladı. Odabaşı yaptığı açılış konuşmasında sürdürülebilir kalkınma ve dirençli bir kent yaratma hedeflerinden bahsetti ve geçmişten gelen ilkelerle bugün yaptıkları hizmetleri anlattı. 

Açılış konuşmasını Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Yeri geldi Fikirtepe Kentsel Dönüşümü için mücadele verdik. Yeri geldi kaçak park yaptık, bütün engellemelere rağmen oralara çocuk tiyatrosu götürdük" dedi.

“YERİ GELDİ BAKANLIKLARLA KARŞI KARŞIYA GELDİK: Yeri geldi bakanlıklarla karşı karşıya geldik. Yeri geldi Söğütlüçeşme için mücadele verdik. Eski yönetimler tarafından sırf Kadıköy’ü cezalandırmak için tamamlanmayan projeleri hızla bitiren Büyükşehir Belediye Başkanımız gibi biz de doğru bildiğimizin peşinden gittik. İlçeye değerli katkılar sunan geçmiş dönem belediye başkanları Cengiz Özyalçın, Selami Öztürk ve Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür ederim. 

KENT YOKSULLUĞUYLA MÜCADELEYE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÇERÇEVESİNDEN DE BAKIYORUZ: İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz maalesef kent yoksulluğunu hem yaydı, hem de derinleştirdi. Bizler artık derin yoksulluktan, yokluktan bahseder olduk. Bu kapsamda sosyal yardımlar konusunu gıda otomatları, gezici aşevleri gibi hizmetlerle çeşitlendirmek çok önemli. Biz kent yoksulluğu ile mücadeleye sadece sosyal yardım çerçevesinden değil fırsat eşitliği çerçevesinden de bakıyoruz. Aynı ilçede yaşayan vatandaşlarımıza fırsat eşitliği yaratıyoruz. Buradan hareketle biz mücadele alanımız içerisine eğitimi, kültür ve sağlık hizmetlerini de koyduk. Bu yüzden açıyoruz kreşleri, kursları, kütüphaneleri. Bu yüzden pandemi patladığı an çocuklarımız uzaktan eğitimden yararlanabilsin diye bilgisayar dağıtım seferberliğini Türkiye’de ilk biz başlattık. Bu yüzden Kalamış’ın orta yerine kurduğumuz Buz pistinde herkesten önce dezavantajlı gruplar kaysın diye ilçenin her noktasından otobüsler kaldırıyoruz. Bu yüzden sağlık merkezlerini çoğaltmakla kalmıyor, alzheimer merkezi sayımızı artırıyor, hatta patili dostlarımızı da düşünüyor ve hayvan hastanesi de açıyoruz.

PARİS İKLİM ANLAŞMASININ ŞARTLARINI YERİNE GETİRMEKTE AVRUPA KENTLERİ İLE YARIŞIYORUZ: Paris İklim Anlaşması’nın şartlarını hükümet sözleşmeyi imzalamadan önce yerine getirmeye başlamıştık. Bu konuda Avrupa kentleri ile yarışıyoruz. İklim Adaptasyon Eylem Planımız var bizim. Kurumsal Sera Gazı Salımlarını Hesaplayan sistemler kurduk. Yeni binalar için yağmur suyu toplama mecburiyetini ilçe meclisinden geçirdik. Güneş enerjisi santralleri kuruyoruz. Hava koridorları yaratıyoruz. Çevre İzleme ve Uyarı Sistemimiz var. Kent bostanlarımız var. Atıksız yaşam bizim için bir yaşam felsefesi. Hatta bu konudaki kararlığımızı göstermek için şu an görev yaptığımız Kadıköy Belediye binasının yerini yeşil alan yapmayı vaat ettik. Bunlar Kadıköy’ü geleceğe hazırlayan hizmetlerimizden sadece birkaçı.

KADIKÖY, KÜLTÜR SANATIN BAŞKENTİ: Kadıköy, kültür sanatın başkenti ve her zaman da öyle olacak. Her geçen gün daha çok kültür mekânı, daha çok proje karşılıyor bizi. Biz insanların kendi potansiyellerini gerçekleştirecekleri, kültüre doyacakları bir Kadıköy hayal ediyoruz. Ama bundan ibaret değil. Nazım Hikmet “Esas olan sadece yaşamak değil, insana yakışır şekilde onurlu yaşamaktır” diyor. Biz de Kadıköy’de yaşam kültürü denince Kadıköylülerin yaşama katılmalarını, karar süreçlerinde rol almalarını, aktif yurttaş olmalarını sağlayacak mekanizmaların kurulmasını da anlıyoruz. Kültür, sanat, spor olanaklarından yararlanmalarını. Bireysel gelişimlerini desteklemeyi. Sağlıklı ve maalesef bugünün Türkiye’sinde pek rastlayamadığımız bir şekilde mutlu bireyler olmalarını amaçlıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.