ODABAŞI'NDAN "CUMHURİYET'İ SAHİPLENİN" ÇAĞRISI

ODABAŞI'NDAN "CUMHURİYET'İ SAHİPLENİN" ÇAĞRISI

Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlediği meşale yakma töreni, bu yıl öğrenciler olmadan yapıldı.

Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlediği meşale yakma töreni, bu yıl öğrenciler olmadan yapıldı. Öğrencilerin törene katılmasına izin verilmemesine tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Ulusumuzun geleceği olan gençlerimizin böylesi fevri kararlarla Cumhuriyet değerlerinden uzak tutulmaya çalışılmasını asla kabul etmiyoruz" dedi. Odabaşı, tüm Kadıköylüleri 29 Ekim akşamı yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılarak Cumhuriyet'i sahiplenmeye çağırdı.

Şerdil Dara Odabaşı, yaptığı yazılı açıklamada, "Kadıköy’de Cumhuriyet Bayramı haftası boyunca gerçekleştirilen bütün etkinliklerin başlangıcı olarak kabul edilen ve yıllardır büyük bir özveriyle sürdürdüğümüz Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı’ndaki meşale yakma töreni, sebebini anlamakta zorluk çektiğimiz bir karar neticesinde bu yıl Kadıköylü öğrencilerden ayrıştırılarak buruk bir şekilde kutlanmıştır” dedi. Odabaşı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yıllardır Kadıköy’ün farklı okullarından gelen öğrencilerin Atatürk Anıtı’ndaki meşaleyi yakarak dahil oldukları bu geleneksel merasim, kurumumuza hiçbir bilgi vermeden Cumhuriyet’imizin 98. yıl kutlamalarında salt keyfi ve politik sebeplerle açıklanabilecek bir kararla sekteye uğratılmıştır.

Ulusumuzun geleceği olan gençlerimizin böylesi fevri kararlarla Cumhuriyet değerlerinden uzak tutulmaya çalışılmasını asla kabul etmiyor; bütün Kadıköylüleri 29 Ekim Cuma günü saat 19:00’da Bağdat Caddesi’nde gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Cumhuriyet’imizi sahiplenmeye davet ediyoruz.

Kadıköy’de Cumhuriyet geleneklerinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Kadıköy’dür!"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.