Öğretmen Adayları Bu Kursta Yetişiyor

Öğretmen Adayları Bu Kursta Yetişiyor

Kadınlar, Esenyurt Belediyesi Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi(EMEĞİM)’nde aldıkları ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ kursu sayesinde mesleksahibi oluyor.

Vatandaşların meslek edinerek istihdama katılması için EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından hayata geçirilen EsenyurtMesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), kadınlara umut olmaya devamediyor. Merkezde verilen ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ ile kadınlar geleceğinöğretmenleri olma şansını yakalıyor. Kursiyerler teorik eğitimin ardındanuygulamalı eğitimi merkezde kendi çocuklarının bulunduğu kreşte yaparakkendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Kursta, 0-6 yaş arasındaki çocuklarınbilişsel alanlarını; dil, öz bakım ve motor gelişimlerini kapsayan 380 saatlikeğitim veriliyor. Bu eğitimlerin ardından MEB onaylı ‘Yardımcı Öğretmen’Sertifikası alan kursiyerler ana sınıflarında, okul öncesi merkezlerde vekreşlerde görev yapabiliyor.

“Hem Anne Hem Öğretmen”

EMEĞİM’de verilençocuk gelişimi kursu, annelere olduğu kadar çocuklara da fayda sağlıyor.Annesini bir öğretmen olarak görmekten mutluluk duyduğunu ve kreşte zamanınınçok güzel geçtiğini belirten 6 yaşındaki Yusuf, “Burada arkadaşlarımla oyunlaroynuyorum, çok eğleniyorum. Annem burada arkadaşlarıma öğretmenlik yapıyor,sonra bize de öğretmenlik yapıyor. Kısaca ‘hem anne hem öğretmen’ diyorum” dedi.

“Bu Kurs Çok Büyük Bir Avantaj”

Bir kız çocuğuannesi olarak gelişim konusunda kursun çok büyük faydasını gördüğünü belirtenMualla Bal, “Kursa katılma sebebim ilk başta kızımdı. Erken yaşta anne olduğumiçin onun tecrübesizliği beni korkutuyordu. Çalışmayı düşünüyordum, evdekendimi geliştiremediğim için bu kursa başvurdum. Bu kurs hem onun gelişimiaçısından hem de kişisel gelişimim için çok büyük bir avantaj. Özellikle kızımüzerinde çok büyük etkisi oldu. Buradaki öğrendiklerimle doğrularımı veyanlışlarımı görebiliyorum” diyerek bu imkânı sağlayan Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

“Bir Çocuğu Anlayabilmeyi Öğrendim”

Genç bir çocukgelişimci adayı olan Mücra Nur Özkan ise şöyle konuştu: “EsenyurtÜniversitesi'nde Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisiyim. Akademik yönün dışında daçocukları tanımak ve yorumlayabilmek istedim. Burada yanlışlarımızı doğruyaçevirebiliyoruz. En büyük katkısı bu. Buraya kardeşimle geliyorum, hem bir ablahem de bir öğretmen olmaya çalışıyorum. Bu kurs bana bir çocuğu anlayabilmeyiöğretti. İyi ki gelmişim.”

tp2gudok0xq9p4alqjbbmvfz.jpg

8cx5mngjzcn3baalI2fu9qms.jpg

as6l5bv7l48rmhcjafkyte0x.jpg

scbaq7ulkgjn0ezrhpdhmvi6.jpg

pdcat5elbamlytIvxzohhps1.jpg

f6jg2lyeznItqwlcc5x48yud.jpg

sybljsmezyxiuk4xhwdncaa0.jpg

lIp0gzyps3fhtfxyohznqcvq.jpg

9otf2k4hskinl6aIlujuaqzw.jpg

loakuxiajob8dgfemqwcvb4u.jpg

0ftcebiojlvsamxIqh6kayhu.jpg

6qqdw8eIovylkjxa9gs10lpt.jpg

ooayjhevykz9rt7sgtwpdxi8.jpg

khy8xlia7t1npjce2mwtIuvx.jpg

xowflpinc7kgdtey09jydgcr.jpg

0gi1vnzlo9msdb3gjcoyhdxc.jpg

2uoftnsv1Iue5dwqhrfpe7mx.jpg

lIhyatjepi3utrhj7vslyodg.jpg

ns1h0ktvejrgbkzyyb7q2hnl.jpg

to7luvmujwdx4n06oIaz3vxg.jpg

cq39xvcz5wsfrbajx2zn6huk.jpg

9piqnvxhs8xmjewmz26cdrl0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.