Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde İlk Temel Atıldı

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde İlk Temel Atıldı

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde İlk Temel Atıldı

Türkiye Yüzyılı’nın en büyük dönüşüm projesi olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, 1.Etap Fetihtepe 3550 Ada Temel Atma Töreni ile başladı. 18 ayda tamamlanması planlanan birinci etapta 778 adet konut ve 161 adet iş yeri inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek.

Beyoğlu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Okmeydanı’nın sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürülmesi için hazırlanan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen projede yeniden inşa sürecini Emlak Konut gerçekleştiriyor. Okmeydanı sakinlerinin yarım asırdır hayalini kurduğu projenin startı 5 Kasım Cumartesi günü Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada’dan verildi. Hak sahipleriyle yapılan uzlaşmaların ardından eski yapıların yıkım işlemleri tamamlandı. Bölgenin yeniden inşası düzenlenen 1.Etap Fetihtepe 3550 Ada Temel Atma Töreni ile başladı. Törene; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ve hak sahipleri katıldı.

BAKAN KURUM: ÖRNEK BİR PROJE OLACAK
Büyük bir coşkuyla davulla, zurnayla, Beyoğlu’nun büyük dönüşümünü başlattıklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Buraya geldik Beyoğlu’ndaki büyük dönüşümü başlatacağız dedik. İşte bugün bütün Beyoğlu’nun bütün buradaki kardeşlerimizin yıllarca beklediği büyük dönüşümü yapacak ve buradan dalga dalga tüm mahallelerimize gideceğiz. Dönüşüm nasıl yapılırmış milletin, vatandaşın yanında nasıl olunurmuş ve bu projeler nasıl yapılırmış hem Beyoğlulu kardeşim görecek, hem de tüm mahallelerimize inşallah örnek bir proje olacak. İstanbul’umuz, Beyoğlu’muzu yine çok önemli bir şehircilik adımını burada atmanın mutluluğu gururu içerisindeyiz. Tabii burada en büyük teşekkürü Beyoğlulu kardeşlerimle yapıyorum. Çünkü bize inandılar, bize güvendiler. Yirmi yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyona inandılar” dedi.

OKMEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİYLE TÜRKİYE YÜZYILI’NA MERHABA DİYORUZ
Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesini büyük bir heyecanla ve coşkuyla başlattıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Daha yeşil, daha güvenli ve daha huzurlu bir Beyoğlu için tüm Beyoğlulu hemşerilerimle beraber yoğun bir gayretin içerisine girdik. Sayın Cumhurbaşkanımız TOGG ile yeni Türkiye Yüzyılı’na selam verirken bizde bu selamı alıyor ve Beyoğlu’ndan yeni bir projeyle, umut veren bir projeyle Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesiyle Türkiye Yüzyılı’na merhaba diyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren sayın bakanımızla birlikte cumhurbaşkanımızın doğup büyüdüğü Beyoğlu’nda, Okmeydanı’nda en iyisini nasıl yapabiliriz dedik ve genel ilkelerimizden vazgeçmeden; hak sahiplerinin mağdur edilmediği, herkesin Okmeydanı’nda Beyoğlu’nda kalacağı yerinde, rızaya dayalı ve depreme dayanıklı binaların inşa edileceği bir dönüşüm projesini hayata geçirdik. Bu anlamda Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve Beyoğlu Belediyemiz Beyoğlulu hemşerilerimizle birlikte bugün Beyoğlu’nda 25 bin bağımsız bölümü, yaklaşık 80 bin vatandaşımızı ilgilendiren Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinin temelini attık. Tüm Beyoğlu’muz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN İLK ADIMI ATMAKTI VE BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARDIK
Kentsel dönüşüm çalışmalarının devamının geleceğini de ifade eden Başkan Yıldız, “Bu çalışmaların devamı gelecek. Önemli olan ilk adımı atmaktı ve bunu hep birlikte başardık. Bu anlamda tüm Beyoğlulu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hızlı bir şekilde, 18 ay gibi kısa bir sürede Fetihtepe 3550 ada da başlattığımız birinci etabı tamamlamış olacağız. 5 Kasım tarihi önemli bir tarih. Bu tarihten itibaren Beyoğlu Türkiye Yüzyılı’na bu muhteşem projeyle girmiş oldu. Bir tarafında Marmara denizi boğazı, diğer tarafında incisiyle altın boynuz Haliç’iyle Okmeydanı’mız, Beyoğlu’muz, şehre değer katan bu marka projeyle daha kıymetli hale gelecek. İlk günden itibaren bu projeye destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, Emlak Konut’a ve tüm Beyoğlulu hemşerilerime teşekkür ediyorum. İnşallah anahtar teslimini de Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte, yine kendilerinin Cumhurbaşkanımız olduğu bir dönemde burada yapacağız.Türkiye Yüzyılı inşallah şaha kalktığımız bir yüzyıl olacak ve Beyoğlu’ndan bunun başlangıcını yapmaktan onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

BİRİNCİ ETAPTA 778 DAİRE VE 159 ADET İŞ YERİ İNŞA EDİLECEK
Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada’da başlayan birinci etap, 29 bin m2 alandan oluşuyor. 20 bin metrekaresi yeşil ve açık alana ayrılan proje kapsamında 778 adet konut ve 161 adet iş yeri inşa edilecek. Proje her hak sahibine otopark verilecek şekilde düzenlenecek. Yalnızca proje sınırları içerisinde hak sahibi olanlar için konut veya iş yeri üretilecek. Proje 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri dışında her hangi bir kişi ve kişilere satış söz konusu olmayacak. Hak sahipleri teslim alacakları daire veya dükkanlarının maliyeti üzerinden çıkan farkı aidat öder gibi 20 yılda taksitle ödeyecek. Çevre Şehircilik Bakanlığı ayrıca yapıların maliyeti üzerinden çıkan fark aidatında da yüzde 30 indirim uygulayacak.

PROJE İLE TOPLAMDA 8 BİN 300 BİNA, 25 BİNE YAKIN BAĞIMSIZ BÖLÜM DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bakanlar Kurulu’nun 2016 yılında Beyoğlu’nun Okmeydanı semtindeki Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız Mahalleleri, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu çerçevesinde riskli alan ilan edilmesiyle birlikte hazırlandı. Türkiye Yüzyılı’nın en büyük dönüşüm projesi olan çalışmanın tamamı 1,5 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. Proje tamamlandığında Okmeydanı’nda yaklaşık 8 bin 300 bina, 25 bine yakın bağımsız bölümü yeniden inşa edilmiş olacak. Projenin inşası sürecinde hak sahiplerinin mağdur olmaması için de her türlü tedbiri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, eski evlerini boşaltan hak sahiplerine kira yardımı yaparken söz konusu konutlarda oturan kiracılara da taşınma yardımı yapıyor. Dev projenin tamamlanmasıyla birlikte hak sahipleri depreme dayanıklı, otopark sorunu olmayan, daha fazla yeşil alana sahip bir Okmeydanı’nda yaşama imkanı bulacak.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.