Öktem; Ülkemizi karanlığa sürükleyenlerden kurtarmalıyız

Öktem; Ülkemizi karanlığa sürükleyenlerden kurtarmalıyız

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, Bayrampaşa’da yüzlerce parti üyesiyle buluştu

 Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem’in Bayrampaşa’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına çok sayıda partili katıldı. Toplantıya katılan partililere yönelik konuşan Öktem, ‘Türkiye’yi karanlığa sürüklemeye çalışan karşı devrimcilerin elinden almak için var gücümüzle çalışalım” dedi.

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, konuşmasını şöyle sürdürdü; Seçilmek mi sevilmek mi daha önemli diye düşündüğümüz günlerden geçiyoruz. Örgütümüze olan sevdamızın karşılığı var mı bu bizim için daha önemli. İki aydır çalışma yapıyoruz. Çok güzel şeyler yaşıyoruz. Bir kez daha gördük ki asıl olan sevilmektir. Tüm bu güzel şeylerin yanında neden siyaset yapmaktan vazgeçmiyoruz? Cumhuriyetimiz tehlikede? Komşularımızla kavga halindeyiz? Ülkemiz sıkıntılar yaşıyor? Biz bu durumda nasıl yerimizde duralım. Nasıl mutlu olalım? Böyle bir durumda kimin uyumaya, yatmaya hakkı var? Ülkemizin içinde bulunduğu durumu görmezlikten gelemeyiz. 1923’te nasıl Mustafa Kemal ve arkadaşları bu ülkeye bağımsızlık kazandırdılarsa, nasıl 15 milyon genç yıkılmış bir imparatorluktan Türkiye Cumhuriyeti’ni var ettiyse işte o inançla, o kararlılıkla arkadaşlarımla ‘Ya bir yol bulalım ya da bir yol açalım’ düşüncesiyle yola çıktık. Karşı devrimcilere ülkeyi teslim etmek canımız alınmadan olabilecek bir iş değil. Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’de dedi ki ‘Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ bugün de Türkiye’yi karşı devrimci güçlerin elinden alıp Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okuna teslim etme zamanıdır. Yeniden 1923’te ki gibi bu ülkeyi alıp yeniden ayağa kaldırmaktır asıl görevimiz. İleriye hep ileriye götürmektir hedefimiz.

‘Ellerimizi kenetleyelim’

1992’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi ilk defa ön seçim yaşıyor. Bu büyük bir demokrasi mücadelesidir. Herkesin bunun kıymetini bilmesini isterim. Artık hiç kimse örgütün seçmiş olduğu adayı değiştirme hakkına sahip olmayacak. Ufak tefek meseleleri atın bir kenara. Bu ön seçimi hepimize yakışacak bir şekilde yaşayalım. Ellerimizi ellerimize kenetleyerek, terimizi terimize katarak gelecek için hep beraber çalışalım. Kardeşlik, yoldaşlık duygularımızla geleceğimizi karartan AKP iktidarını ülkemizden uzaklaştıralım. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürekli neferleri. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Hasan Mutlu; Şinasi Öktem parti büyüğümüzdür

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu, ‘Örgütümüzün tozunu yutmuş, ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, il başkanlığı, milletvekilliği yapmış yani örgütümüzün her tarafında emeği bulunan parti büyüğümüz Şinasi Öktem, bizlere her zaman örnek olmuştur. Kendisini örgütüne ve partililerine her koşulda sahip çıkacak bir parti büyüğüm olarak gördüm. Partimizde böyle büyüklerimize her zaman ihtiyacımız vardır, büyüklerimize sahip çıkmak bizim için önemli bir görevdir” diye konuştu.

 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.