Ömer Caf Koşusu’nu Hedbe kazandı

Ömer Caf Koşusu’nu Hedbe kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Ömer Caf Koşusu'nu, Hikmet Çelik'in sahibi ve Seval Gürüz'ün de yetiştiricisi olduğu Hedbe (Berksoy - Dizi / Kökmenhan) jokeyi Hışman Çizik idaresinde kazandı. Mehmet Hanifi Elğaç'ın antrene ettiği 6 yaşındaki al at bu galibiyetiyle kariyerindeki 12'nci birinciliğini elde etmiş oldu.

8 safkanın start aldığı yarışta Zafer Meydanı (Uçbeyi - Hoşseskızı / Tatarcık) ikinci olurken, Bilirkişi (Kaizbert - Şıpsevdi / Haberbatur) üçüncü, Mega Star (Turbo - Hekim / Druid) dördüncü ve Tumbul Çiçeği (Kaizbert - Tumbul Fatoş / Beyefendi) de beşinci oldu.

Koşunun galibi Hedbe için bitiriş derecesi 1.36.97 olurken, farklar ise 1,5 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi Hikmet Çelik'e Plaketini Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp verdi.

Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp günün anısına kazanan atın antrenörü adına Hikmet Çelik'e ve safkanın jokeyi Hışman Çizik'e plaketini  takdim etti.

Ömer Caf

1925 yılında Adana’da doğan Ömer Caf, özellikle Arap atları konusundaki engin bilgi ve tecrübesiyle sahalarımızda uzun yıllar at koştu. Sahibi olduğu Satvet, Canberk, Ünal, Ertuğrul gibi şampiyon safkanlarla Hatay Koşuşu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kupası, Cumhuriyet Kupası gibi birçok önemli kupayı kazanma başarısını gösterdi. 1976 yılında aramızdan ayrılan Çukurovalı atçımız Ömer Caf’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

euzv4I8pjn7umrgodztrfej0.jpg

hjeb1vbcyeyuzk3jk2lgpzI5.jpg

u4hqhqb785yozgwjmbm9ea3j.jpg

jkhsnecm4pokrf3wIzdl5aay.jpg

7fhd6Ix5mxowgs8q4krpvb0c.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.