Ömer Kaya Koşusu'nu Alpingo kazandı

Ömer Kaya Koşusu'nu Alpingo kazandı

Merhum jokeyimizi andığımız koşu, 3 yaşlı İngiliz taylarının katılımıyla çim pistte 1400 metre mesafede düzenlendi.

2023 yılı Ömer Kaya Koşusu'nu, G. Emre İçer'in sahibi ve Umut Coşar'ın da yetiştiricisi olduğu Alpingo (Luxor - Orient Bride / Sky Classic) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. Ömer Alaçam'ın antrene ettiği al tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 3'üncü birinciliğini elde etmiş oldu.



7 safkanın start aldığı koşuda Turdemirkır (Captain Rio - Lila Hatun / Red Bishop) ikinci olurken, Berisha (Smart Robin - Raika / Lion Heart) üçüncü, King of the Rose (Toruk Macto - Pırılım / Mountain Cat) dördüncü ve Jan Bold (Marcavelly - Victory / Ultramar) da beşinci oldu.

Yarışın galibi Alpingo için bitiriş derecesi 1.24.26 olurken, farklar ise 1 Boy - Boyun - 3,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Ömer Kaya

1986 yılında Şanlıurfa’da doğan Ömer Kaya, Kaya Ekürisi’nin bir ferdi olarak pistlere adım attı. Kariyeri boyunca yaklaşık 13 bin yarışta at binen Kaya, 1570 birincilik elde etti. Cumhurbaşkanlığı ve Gazi Koşularında önemli başarılar elde eden Ömer Kaya, 2007 yılında henüz 21 yaşında iken “Inspector” isimli safkanla Gazi Koşusu’nu kazandı.

2016 yılında Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden jokey Ömer Kaya’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

qfys0ednhwtlIwyvf8ual1mk.jpg

8s7kvn3aaxdj5rIbxw4o91gt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.