ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞIN GÖNLÜNDE YER EDİNEBİLMEK

ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞIN GÖNLÜNDE YER EDİNEBİLMEK

İstinye Üniversite'sinde gençlerle buluşarak siyasetteki tecrübelerini paylaşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, makamların gelip geçici olduğunu ifade etti ve ekledi: ''Önemli olan vatandaşın gönlünde yer edinebilmek.''

İstinye Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Hürriyet ve Adalet Kulübü, düzenlediği tecrübe paylaşımı programında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı ağırladı. Başkan Kılıç'ın öğrencilerle Yerel Yönetimlerde Halkla İlişkiler ve Sosyal Politikalar konularında tecrübelerini paylaştığı bir saat süren programa katılım yoğundu.

Habertürk Gazetesi ve Andy-Ar tarafından Türkiye'nin Halka En Yakın Belediye Başkanı seçilen Fazlı Kılıç bu alandaki başarısını 'şeffaflık, samimiyet ve empati' kelimeleriyle özetledi.

Başkan Kılıç siyasetteki hatıralarını da öğrencilerle paylaştığı konuşmasında; ''Kağıthane Belediyesi olarak ilçemizde cenazesi olan ailelere taziye yemeği yapıp götürüyoruz. Bir gün bir vatandaşımız çıkageldi ve yakınının cenazesine gönderdiğimiz taziye yemeği için teşekkür etti. Ancak sıradan bir teşekkürden fazla, hatta biraz da ısrarla teşekkür etmeyi sürdürdü. Halbuki o vatandaşımız oldukça zengin bir aileye mensuptu ve açıkçası belediyenin gönderdiği taziye yemeği için bu denli teşekkür etmesi bizleri şaşırtmıştı. Vatandaşımız da bizim bu durumumuzu fark etmiş olacak ki, konuyu açıklama ihtiyacı duydu ve şöyle dedi: ' Başkanım, cenazede üzüntümüzden biz yemek yemeği unutmuştuk. Hatta taziyeye gelen yakınlarımızın da acıkabileceğini hiç düşünemedik o yüzden de bir hazırlığımız yoktu. Sayenizde misafirlerimizi aç bırakmadık dedi'. Bu yaşadığımız olay bizlere empati yapmanın ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Olaylara karşı tarafın penceresinden bakabildiğiniz sürece çözüme daha kolay ulaşırsınız ve halkın ihtiyaçlarını önceden görebilirsiniz.'' diye konuştu.

Profesyonel iş yaşamında çalışarak her türlü makamın elde edilebileceğini belirten Başkan Kılıç, önemli olanın vatandaşın gönlünde yer edinebilmek olduğunu vurguladı.

 


Kaynak: Kağıthane Belediyesi






















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.