Orhan Doğa Özsoy Koşusu'nu Grasyas kazandı

Orhan Doğa Özsoy Koşusu'nu Grasyas kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği koşunun startı 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte verildi.

2022 yılı Orhan Doğa Özsoy Koşusu'na jokeyi Müslüm Çelik ile katılan, Halil Şimşek'in sahibi olduğu Grasyas (Lion Heart - White Lady / Okawango) galibiyetin sahibi oldu. Serhat Ürküt yetiştirmesi, Seit Kan'ın antrene ettiği doru erkek tay elde ettiği neticeyle kariyerinin dördüncü galibiyetini elde etti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımızı andığımız koşuya Gökhan Kocakaya ile katılan Subutai (Counterattack - Aamaal / Mamool) ikincilik elde ederken, jokeyi Halis Karataş idaresindeki Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper) üçüncü sırada yer aldı. Ahmet Çelik ile mücadelede boy gösteren Anadolu Şahini (Luxor - Chaposa Strike / English Channel) pistten dördüncülükle ayrılırken, Mr Ozzy (Native Khan - Lilya Ekinoks / Common Grounds) jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde koşuyu beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Grasyas için bitiriş derecesi 1.35.98 olurken, farklar 1 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy - 4,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Selim Dağyudan'a kupasını merhum Orhan Doğa Özsoy'un torunu Emre Özsoy verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk ve Can N. Güven, Eski Başkanlarımız Muammer Kitapçı ve Ömer Faruk Girgin ile Asli Üyemiz Dr. Mehmet Sencer Girgin de katıldı.
 

Orhan Doğa Özsoy

1924 yılında Ankara'da doğan Orhan Doğa Özsoy, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Yüksek Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. İETT Genel Müdürlüğü'nde Bölge Müdürü, Daire Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1969 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Özsoy, at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. Özsoy Ekürisi olarak Beylerbeyi I, Başkomutan ve Dalhan gibi sahibi olduğu safkanlarla açık koşular kazandı. 1975 ve 1982 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği yapan Özsoy, 1990 - 1992 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu ve Moda Spor Kulübü Üyelisi olarak görev aldı. 2006 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Orhan Doğa Özsoy'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

tpsikw6wfnz20zbyj5j3dqxl.jpg

zmw8heIiundvgkaojnsr92km.jpg

wbwrIka9fsvfyx3ghzs2qvdi.jpg

lrobxgfsp64rf1gyk9mtmcse.jpg

npkbtzxw9fajrgcvr1ohk3pg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.