Orhangazi Koşusu'nu Bornovalım kazandı

Orhangazi Koşusu'nu Bornovalım kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Orhangazi Koşusu'nu, Tansel Arslan'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Bornovalım (Baba Mevlüt - Cemresu / Antepli) jokeyi Erhan Aktuğ idaresinde kazandı. Mehmet Karaca'nın antrene ettiği 6 yaşındaki doru kısrak bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 7'nci birinciliğini elde etmiş oldu.

12 safkanın start aldığı yarışta Nevzat Avci ile Bozkırefesi ikinci olurken, Mehmet Kaya'nın bindiği Berktimur üçüncü, Müslüm Çelik'le Eparven dördüncü ve Alican İnci'yle start alan Darlöy de beşinci oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Koşunun galibi Bornovalım için bitiriş derecesi1.29.33 olurken, farklar ise Boyun - Boyun - 1 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi Tansel Arslan'a kupasını, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç verdi.

Törene, Orhangazi İlçe Emniyet Müdürü Erol Yavuz, Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim ve davetliler de katıldı.

Orhan Gazi

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin oğlu olan Orhan Gazi, 1281 yılında Söğüt’te doğmuş, babasının ölümüyle 1326 yılında beyliğin başına geçmiştir. 1359 yılına kadar hüküm süren Orhan Gazi’nin beyliği döneminde Anadolu ve Bizans topraklarına yönelik yapılan akınlar sayesinde Osmanlı Beyliği güç kazanmış, devletin sınırları genişlemiştir. Yaya ve Müsellem adı altında Mete Han'ın onlu sistemine benzeyen bir ordu kurulmuş, ilk gümüş akçe bu dönemde bastırılmıştır. Vezirlik teşkilatı ilk kez bu dönemde kullanılmış, askeri ve ekonomik alanda birçok yenilik hayatageçirilmiştir. Babasının sağlığında alamadığı Bursa'yı fetheden Orhan Gazi Osmanlı Beyliği’nin “devlet” olarak tanınmasını sağlamıştır. Orhan Gazi, son yıllarında Osmanlı Devleti'nin idaresini, oğlu şehzade Murat’a bırakarak hayatını Bursa'da geçirmiştir. Osmanlı Devleti’nin 2. Hükümdarı Orhan Gazi’yi anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

qksg6bfiwvalmmhe1utx4eys.jpg

oqyfcd2ahk5nwkuatxnuIjl8.jpg

gf0kygp3w1judcturbniIqzm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.