Osman Kapani Koşusu'nu Vaiz kazandı

Osman Kapani Koşusu'nu Vaiz kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1900 metre mesafe üzerinden kum pistte gerçekleştirildi.

2024 yılı Osman Kapani Koşusu'nu, Oğuz Dağlaroğlu'nun sahibi olduğu Vaiz (Mendip - Sea Secret / Yonaguska) jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde kazandı. Haluk Cançeker yetiştirmesi, Tolga Temizer'in antrene ettiği 5 yaşındaki doru erkek safkan elde ettiği bu sonuçla üst üste 2. toplamda ise 10. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemiz adına koşulan yarışta Jefe De Jefes (Papa Clem - Shibuya / Ocean Crest) pistten ikincilikle ayrılırken, Çatalkaya (Pleasantly Perfect - Mulan / Unaccounted For) üçüncü, Colour Of Light (Invincible Son - Prenses Ruya / Northern Afleet) dördüncü, Dragon Fire (Torok - Happy Valentine / Thewayyouare) da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Vaiz için bitiriş derecesi 2.02.29 olurken, farklar 7 Boy - Baş - Baş - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Asli Üyemiz Aslan Savaşan'a ödülünü Mehmet Gürel Kapani verdi.

Törene İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ve davetliler de katıldı.
 

Osman Kapani

1915 yılında İzmir'de doğan Osman Kapani, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Demokrat Parti'nin İzmir teşkilatının kuruluşunda görev alan Kapani, Demokrat İzmir Gazetesi'nin başyazarlığını da yaptı. 1951 yılında 9. Dönem İzmir Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 10 ve 11. Dönem İzmir Milletvekili olarak bu görevini sürdürdü. 1954 yılında 21. Türkiye Hükümeti'nde ise Devlet Bakanı olarak görev aldı. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Kapani, Türk atçılığının gelişmesine de önemli katkılar sağladı. 1981 yılında aramızdan ayrılan gazeteci, hukukçu ve devlet adamı Osman Kapani'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

4e3ymfcvztqhwgk8onaprqw5.jpg

trabj6mecs3fq5fvauvizjpy.jpg

uszax5tmyrlqoIhgv8jagqrs.jpg

z7x40c9vdup5cgofxm2hbsyw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.