Osman T. Atakol Koşusu'nu Hardmet kazandı

Osman T. Atakol Koşusu'nu Hardmet kazandı

3 yaşlı İngiliz taylarının 1900 metre çim pistteki mücadelesi 5 safkanın katılımıyla saat 16.15'de gerçekleşti. Koşuyu; Harun Kahraman'ın sahibi olduğu, Engin Bekiroğlulları tarafından yetiştirilen, Erhan Dıblen tarafından antrene edilen doru erkek tay Hardmet (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Yarış kariyerinin ikinci birinciliğine ulaşan tay son olarak Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda katıldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu'nu (A3) dördüncü olarak tamamlamıştı.



Sezonun 57. yarış gününde programın 3. mücadelesi olarak gerçekleştirilen Osman Tuncay Atakol Koşusu'nda ikinciliği, Age Of Fire (Torok - Ateşin Kızı / Marlin) elde ederken, Kopdağ (Approve - Mandrana / Manduro) üçüncü, kazanan Hardmet isimli tayın ekürisi Kahraman Trader (Mendip - Lullaby / Divine Light) dördüncü ve Anadolukaya (Cash Akşe - Buffa / Fernando) ise beşinci olarak olarak koşuyu tamamladı.

 Hardmet için bitiriş derecesi 1.56.58 olurken, koşuda farklar Boyun - 4,5 Boy - 24 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.



Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Hülya Kahraman'a kupasını, merhum Osman Tuncay Atakol'un kardeşi Mehmet Atakol verdi.



Şeref Tribünü'ndeki törene Asli Üyemiz Nedim Akagündüz ile davetliler katıldı. 

Osman Tuncay Atakol

1932 yılında İstanbul'da doğan Osman Tuncay Atakol, Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. Yükseköğrenimini İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladı. Çok küçük yaşlarda Ahmet Atman'ın at sevgisini aşıladığı Atakol, gençlik yıllarını Veliefendi Hipodromu'nda geçirdi. 1952 yılında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'ne üye olan Osman Tuncay Atakol, 1956 yılında antrenörlük yapmaya başladı. Uzun yıllar Sadettin Karacabey, Ergökçen, Aybek, Dinçel, Ekenler ve Ruker ekürilerinin atlarını antrene etti. Antrene ettiği Süphan isimli kısrak ile 1964 yılında Çaldıran Koşusu'nu, 1965 yılında ise Dişi Tay Deneme, Kısrak ve Ankara Koşularını kazanan Atakol, ayrıca Arabesque ve Afrodite gibi isimli safkanlar ile çeşitli grup koşularını kazanma başarısını gösterdi. At sahipliği ve yetiştiricilik de yapan Atakol, Tercüman gazetesinde yarış yazarlığı da yaptı. 1998 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yaşamının son yıllarında safkan İngiliz atları için 3 ciltten oluşan "Başlangıçtan Bugüne" adlı soy kütüğü kitabını Türkçe-İngilizce olarak hazırladı. 2012 yılında aramızdan ayrılan Osman Tuncay Atakol'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

zx30vq1khje69fIlpfomeg8s.jpg

8pan2irfkg9mljyInvtb3b5z.jpg

j0hittakxjxumfd5yacecqng.jpg

cexdo67b8wq5uf1ad0zyhskt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.