Osman Yağmurdereli Koşusu’nu Öztatmar kazandı
Çim pistte 1200 metre mesafede yapılan 3 yaşlı safkan Arap taylarına mahsus koşuyu, Fuat Çetin'in sahibi olduğu Öztatmar (Afrikaander - Karınca Ceren / Atomkarınca) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde 1.19.29'luk derece elde ederek kazandı.
Suphi Çetin tarafından yetiştirilen, Beyza Yüksel'in antrene ettiği safkan kariyerinin 3'üncü startındaki 2'inci galibiyetini aldı.
7 tayın start aldığı koşuda ikinciliği Hasnenni elde ederken, Obağaç üçüncü, Erbaşkan dördüncü ve Baydarbey de beşinci olarak koşudan ayrıldılar. Günün kupalı mücadelesinde farklar, 1,5 Boy - ½ Boy - 4,5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.
Koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Ahmet Yüksel'e kupayı merhum Osman Yağmurdereli'nin eşi Esin Yağmurdereli verdi.
Şeref tribününde düzenlenen törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya ve Kulübümüz Asli Üyesi ve Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Talip Öztürk ile davetliler de katıldı.
OSMAN YAŞ„MURDERELİ
1953 yılında Trabzon'da doğan Osman Yağmurdereli, Namık Kemal Lisesi Yenişehir Koleji'nden mezun oldu. Ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nde eğitimini tamamladı. Bir süre müzik öğretmenliği yaptı. 1988'de Yağmur Ajans'ı kurarak yapımcılığa başladı. Televizyon yapımcılığıyla birçok diziye imza atan Yağmurdereli, 5 yıl üst üste Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Yapımcı Ödülü"nün sahibi oldu. 2007 yılında 23. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Atlara ve at yarışlarına büyük bir ilgi duyan Yağmurdereli, sahibi olduğu safkanlarla ile bizzat ilgilendi. 2008 yılında aramızdan ayrılan Osman Yağmurdereli'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.




Kaynak:İSTANBUL SES