Otizm Destek Merkezi Açıldı

Otizm Destek Merkezi Açıldı

 

Adana BüyükşehirBelediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler ŞubeMüdürlüğü bünyesinde Otizm Destek Merkezi açıldı.

 

ÖzdemirSabancı Bulvarı Eski Baraj mevkisinde hizmete giren Otizm Destek Merkezi’nin açılışına AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra özel gereksinimlibireyleri temsil eden derneklerin yöneticileri ve üyeleri, aileler,dezavantajlı bireyler, siyasiler, muhtarlar, Adanalılar, basın mensuplarıkatıldı.

ZEYDANKARALAR’A TEŞEKKÜR

Açılışta ilk konuşmayı yapan özel gereksinimli birey annesi veAtlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübu Başkanı Zehra Eruçar, evladının OtizmDestek Merkezi’nde; güvenli alanda, öğretmenler, psikolog ve fizyoterapisteşliğinde hizmet aldığını söyleyerek, sağladığı imkanlar için Başkan Zeydan Karalar’ateşekkürlerini iletti.

 

Özel gereksinimi olan bireylerle ilgili önemli hizmetleriAdanalılarla buluşturan Başkan Zeydan Karalar, “Engelli evlatlarımıza faydalıbir tesisin açılışını yapıyor olmak büyük bir mutluluk. Adana’yakazandırdığımız her zenginlikte, her yatırımda fazlası ile mutlu oluyoruz.Çünkü sizleri ve Adana’mızı çok seviyoruz. Bu bir adanmışlık, yaklaşık 10senedir durmadan, dinlenmeden ‘Adana Adana’ Adana için çalışıyoruz” ifadelerinikullandı.

ENGELSİZ ADANA İÇİN YOĞUN HİZMET

Belediye Başkanlığı süresince engelli bireylere yönelik çok sayıdahizmete imza atan Başkan Zeydan Karalar, Mola Evi başta olmak üzere, engellibireylere özel park;  yaklaşık 3 bin 500 tekerleklisandalye, akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler için ücretsiz bakım ve onarım,5 noktada akülü tekerlekli sandalye şarjistasyonu ile engelsiz Adana yolunda önemli hizmetler sağladı.

35 BİN METREKARELİK ÇOK AMAÇLI TESİS

Açılışta bir de yeni dönem müjdesi duyuran BaşkanZeydan Karalar, Real civarında, yaklaşık 35 bin metrekarelik alana, engellibireylere yönelik; içinde ofislerin, parkların, eğitim alanlarının bulunacağı,Türkiye’ye örnek bir tesisi Adanalılarla buluşturacaklarını kaydetti.

ZOR ŞARTLARDA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar yaptığı hizmetlerleilgili bilgi de veren Başkan Zeydan Karalar, “Olağanüstükötü koşullara; borç yüküne, pandemiye ve depreme rağmen devasa hizmetlere imzaattık. Dokunmadığımız, hizmet yapmadığımız köy, mecra, ilçe, mahalle yok” dedive yapılan işleri şöyle anlattı: “3 alt geçit yaptık, 8 adet daha yapacağız. Trafiğirahatlatmak için 5 bulvar yaptık. 310 iş makinesi, 111 otobüs aldık. Böylecekira giderlerimizi azalttık. 221 cadde ve bulvarı yeniledik. Arıtmalar yaptık,asbestli boruları değiştirdik, seli önleyecek altyapı çalışmalarıgerçekleştirdik. Doğru yönetim ve mali disiplinle belediyenin gelirleriniartırdık. Adana’dan yapılan ithalatın, Adana üzerinden kodlanmasını sağlayarakbelediyenin gelirini yılda 1 milyar lira artırdık. Çiftçimize, zor durumdakihalkımıza önemli destekler sağladık. Borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi,geliri borcunun 4 katı haline getirdik. Adana’mızın çehresini güzelleştirirken,bir yandan da sosyal belediyecilik örneği olan; ücretsiz kurs merkezleri, NİYETAkademiler, donanımlı kütüphaneler, kız-erkek öğrenci yurtları, mahallemerkezleri, gündüz bakımevleri, ücretsiz modem ve internet gibi sayısız hizmetisizlerle buluşturduk. Bunların her biri için halkımız adına çok mutluyuz.”

YENİDÖNEMDE OTOGAR VE METRO…

OtogarProjesinin yeni dönemde onaylanarak yapımına başlanacak ilk işler arasında yer aldığınıda sözlerine ekleyen Başkan Zeydan Karalar, onaylanan metro projesi içinCumhurbaşkanı’na teşekkür ederek, “5 yıl içerisinde metronun 2’inci etaphattını, büyük bir sorunla karşılaşmazsak bitireceğiz. Kültür merkezi, yenikütüphaneler, marina yapacağız. Daha çok sayıda sokak hayvanınınkısırlaştırılması için ilçe belediyeleriyle birlikte çalışacağız” diye konuştu.

 OtizmDestek Merkezi, özel gereksinimli çocuk annesi Nazlı Işık’ın Başkan ZeydanKaralar’a çiçek takdimi ve kurdele kesimi ile açıldı.

OTİZMDESTEK MERKEZİ KAPSAMI

Otizm Spektrum tanısı konulmuş, otizmli bireylere ve ailelerineuzman psikologlar, sosyologlar ve fizyoterapistler eşliğinde destek olmayıamaçlayan merkez; özel çocuklara sahip olması nedeniyle evden dışarı çıkamayanailelerin, sosyalleşebilecekleri, çocuklarının rahatça ve güvenli şekilde vakitgeçirebilecekleri bir ortam sağlıyor.

20haslgdnkfdlef5176pqyuh.jpg

ctxqefdka0j5n3wbtfemg61q.jpg

grkpsjinouc0dycnb9eayIal.jpg

cnl8la6kuzmpvftqzyesrkwh.jpg

9lfast1un8Ipzjm3nymvitqq.jpg

6lpq8lk3smqtybojigefefur.jpg

z8x3cbqvfl6ny2q5rea4joma.jpg

jnry68vdhdIg2lutzkjwioe5.jpg

w2zh7ircuxxrpjo8sqgmjzdf.jpg

pp16aryoeyndvxmaI3zlszhm.jpg

yop8r5erynkachowvgeqzjld.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.