OTOGARIN OTOPARKININ İSPARK’A DEVRİNDE ENGEL KALMADI

OTOGARIN OTOPARKININ İSPARK’A DEVRİNDE ENGEL KALMADI

15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın otoparkının İSPARK’a devriyle ilgili “yürütmeyi durdurma” kararı, İBB avukatlarının mahkemeye yaptığı savunmasının ardından kaldırıldı. İSPARK’ın tahliyenin ardından işletmeye başlayacağı

İstanbul 3. İdare Mahkemesi Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından Büyükşehir aleyhine 15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’nın otopark kısmının İBB İştiraki İSPARK AŞ’ye devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi.

Karar, İBB avukatlarının mahkemeye yaptığı savunma neticesinde oybirliği ile alındı. Böylece, 23 Haziran’da alınan yürütmeyi durdurma kaldırıldı.

İSPARK, tahliyenin tamamlanmasıyla vatandaş şikayetlerinin yoğunlaştığı otogarın otoparkını işletmeye başlayacak.

İBB MECLİSİ KARAR ALMIŞTI

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olan ve yıllardır taşınması gündemde olan 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nı, 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin (AVTER AŞ) sözleşmesi 4 Mayıs 2019’da doldu.

İBB Meclisi de Temmuz ayı toplantısında, otogar bünyesinde bulunan otoparkın işletmesinin 5 yıl süre ile İSPARK’a devredilmesini onayladı. Karara göre, otopark 1 saat ücretsiz hale geldi ve elde edilecek gelirin yüzde 25’inin İBB’ye ödenmesi uygun görüldü.

İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin son kararının ardından 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın otoparkının İSPARK tarafından işletilmesinin önünde yasal bir engel kalmadı.


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.