Oyuncu Mert Fırat Kültür Sanat Çalışmalarını Esenyurt’ta Yürütecek

Oyuncu Mert Fırat Kültür Sanat Çalışmalarını Esenyurt’ta Yürütecek

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i makamında ziyaret eden Oyuncu Mert Fırat, Esenyurt’tahem sanat alanında hem de sosyal alanda birçok çalışma yürüteceklerinibelirterek, “Belediyemizle iş birliği içinde yapacağımız sosyal projeler ve kültür-sanatçalışmalarıyla sosyal etkiyi daha da ileri taşıma derdindeyiz. Bu noktada çokistekliyiz. Bize fırsat verdiği için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BirleşmişMilletler İyi Niyet Elçisi, İhtiyaç Haritası ve İnogar kurucusu Oyuncu MertFırat ile İnogar Kooperatifi yöneticileri Mehmet Sarıca ve Şeyhmus YılmazBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i makamında ziyaret etti. EsenyurtBelediyesi ile İnogar arasında “Gençler İçin Adil Gelecek Projesi” ve 3 yıldıryürütülen iş birliğiyle ilgili görüşmelerin yapıldığı ziyarette Başkan Özer, oyuncuMert Fırat’tan Esenyurt’taki kültür-sanat faaliyetlerine destek vermesini ve tiyatrooyunlarını burada sahnelemesini istedi. Esenyurt’ta gerek sosyal projelerdegerekse kültür-sanat alanında her türlü katkıyı sunacaklarını belirten MertFırat, katkılarından dolayı Başkan Özer’e teşekkür etti. Başkan Özer, görüşmesonunda Mert Fırat ve İnogar yöneticilerine kendi kitaplarından hediye etti.

 “Sanatın İyileştirici Gücünü Kullanan NadirSanatçılardan”

Sanatçı MertFırat ile Esenyurt’ta kültür-sanat alanında çalışmalar yapacaklarını söyleyen BaşkanÖzer, “Bugün, belediyemizde ülkemizin yetiştirdiği, toplumsal sorunlara duyarlılığıolan sanatçımız Mert Fırat'ı ağırladık. Sevgili Fırat, sanatın iyileştiricigücünü toplum için kullanan nadir sanatçılardan biri. Böyle sanatçılarıntoplumda çoğalması gerekiyor. Sosyal projelerle ilgili çeşitli organizasyonlarkurmuş, toplum ve dezavantajlı gruplar yararına çalışan örnek bir sanatçımız.Ben bu çabalarından dolayı kendisini yürekten kutluyorum. Ayrıca Esenyurt'umuzaduyduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığı çalışmaları Esenyurt'umuzaaktarma konusunda uzlaştık. Zaten hem yurt içinde hem yurt dışında hem de afetbölgelerinde çok güçlü bir ekipleri var. Aslında Esenyurt bu anlamda tam birlaboratuvar. Biz de belediye olarak bu iş birliğine hazır olduğumuzu, kültür-sanatkonusunda katkılarını beklediğimizi söyledik. O da bu çerçevede bunlarıyapabileceğini nezaketle kabul etti. Kendisine ve beraberindeki heyete teşekkürediyorum” diye konuştu.

“Esenyurt’u KültürSanatın Başkenti Haline Getireceğiz”

Esenyurt’u birkültür ve sanat şehri haline getireceklerini belirten Başkan Özer, “Bizimçeşitli hedeflerimiz var. Bunlardan iki tanesi doğrudan Mert Bey'in çalıştığısosyal belediyecilik alanıyla ilgili. Biz Esenyurt'u sosyal belediyeciliğinkalbi haline getirmek istiyoruz. Diğeri de kültür sanatla ilgili. Esenyurt'ukültür-sanatın başkenti haline getirmek istiyoruz. Sayın Fırat'ın ilgi alanısanat ama aynı zamanda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kurmuş olduğu gönüllüekipleriyle beraber sosyal işler yapması da örnek teşkil ediyor. Bu çabalarınEsenyurt'a aktarılması için biz her türlü katkıyı vereceğiz”

“Ahmet Başkan Bizim İçinİlham Ve Vizyon Kaynağı”

EsenyurtBelediyesi ile sanat ve sosyal alanda birçok çalışma yürüteceklerini ifade edenSanatçı Mert Fırat şöyle konuştu: “Öncelikle Başkanıma ve tüm ekibine bizezaman ayırdıkları için çok çok teşekkür ediyorum. Zaten kendisi ilham aldığımızçok değerli bir kalkınma projesinin de başkanı. Hepimiz için böyle bir ilhamkaynağı, vizyon kaynağı. Dolayısıyla böyle karşılıklı bir iş birliği içindeçalışmaları yürütüyoruz. Bundan sonra hem sanat alanında hem sosyal alanda birçokçalışma yürüteceğiz. Biz çok heyecanlıyız. Tiyatro kooperatifi, ihtiyaçharitası, İnogar gibi yapılarla bu çalışmaları Esenyurt'ta aktarmak, birlikteuzun bir yol yürümek istiyoruz. Çünkü bu gerçekten emeğe, isteğe ve sevgiyedayalı bir iş. Bir arada olmaktan gurur duyacağımız bir ekiple planlamalaryapacağız ve birlikte harekete geçeceğiz. Başkanımızın da ifade ettiği gibi Esenyurtaslında Türkiye'nin bir özeti. Burayı anlamak, burayı kavramak, buradan birçokproblemi çözmek mümkün. Halihazırda kat edilmiş yollar var. Belediyenin ve Başkanınvizyonu çok önemli ve değerli. Dolayısıyla bu vizyon ışığında birlikte sunabildiğimizkatkılarla var olan problemleri çözmek ve kültür-sanatla sosyal etkiyi daha daileri taşıma derdindeyiz. Bunun için de vakit ayırmak, emek harcamak gerekiyor.Biz o noktada çok istekliyiz. Bize fırsat verdiği için, alan açtığı için hem Başkanımızahem de tüm ekibine çok çok teşekkür ediyoruz.”

 

bq0zazfqp9sbynjxsI6eudcn.jpg

rxqcvubpsn17wImxzl6mtavq.jpg

qhccozv5v2i1mg6ag4fhrtut.jpg

6vqlt0pze9up7cbaqxrhfiru.jpg

hlIfddk427g8oq1ktczwz5nh.jpg

p9s5vgcom0leb4it3gjywahy.jpg

bo9kftazshjj7ledyws8hnp4.jpg

h3nyosbkxyuk4Il168zlsj0c.jpg

ekoelkrh4pa5agclsmbq6nqb.jpg

bxysxpruqhgkit1vzenfsvtj.jpg

jcgyphfq0drgsomyxoIar9wl.jpg

ebxr8a7srqxw3jsd4I2bn5kp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.