Özdemir Atman Koşusu'nda galibiyete Snow Bird uzandı

Özdemir Atman Koşusu'nda galibiyete Snow Bird uzandı

1967-1968 ve 1987-1990 yıllarında Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmiş olan merhum Özdemir Atman anısına start verilen koşuda, 3 yaşlı dişi safkan İngiliz tayları 2100 metre mesafe çim pistte boy gösterdi.

2022 yılı Özdemir Atman Koşusu'nda, Burak Bilen'in sahibi olduğu Snow Bird (General Quarters - Cutie's Rosie / Discreet Cat) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde galibiyete uzandı. Turhan Çakar yetiştirmesi, Nihat Kaya'nın antrene ettiği kır dişi tay bu sonuç ile birlikte, son olarak start aldığı ve zaferle noktaladığı G2 Nene Hatun Koşusu'nun ardından üst üste ikinci Grup koşu galibiyetini kaydederken, toplamda altıncı birinciliğini elde etmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımız adına koşulan yarışta jokeyi Müslüm Çelik ile start alan Lauraceous (Fast 'N' Famous - Dicoş / Sun Music) ikinci olurken, Higebz (Scarface - Tsarina / Always A Classic) Görkem Özçelik idaresinde mücadeleyi üçüncü tamamladı. Jokeyi Gökhan Kocakaya ile yarışta boy gösteren Splendid (Luxor - Grand Expectations / Grand Ekinoks) dördüncülük elde ederken, Karakraliçe (Smart Robin - Sezgi Hanım / Mountain Cat) Özcan Yıldırım idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Koşunun galibi Snow Bird için bitiriş derecesi 2.09.96 olurken, farklar 9 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Burak Bilen'e kupasını merhum Özdemir Atman'ın kızı, Asli Üyemiz Esra Atman verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk, Can N. Güven ve Selman Taşbek, Asli Üyemiz Hayrullah Doğan ile davetliler de katıldı.
 

Özdemir Atman

Türkiye'de atçılığın öncülerinden Ahmet Atman'ın oğlu olan Özdemir Atman, 1924 yılında Ayvalık'ta doğdu. Lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladı. Ardından ABD'de Cornell Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği eğitimi aldı. 1950 yılında kurulan Türkiye Jokey Kulübü'ne 1951 yılında Asli Üye seçildi. 1967-1968, 1987-1990 yıllarında Başkan olarak görev alan Atman, yenilikçi görüşleriyle Türk atçılığının bugünkü çağdaş ve ileri ülkeler seviyesine gelmesinde önemli bir rol oynadı. 1952'de Virago, 1991'de Abbas, 1996'da Bold Pilot isimli safkanlarıyla başta Gazi Koşusu olmak üzere sayısız başarılara imza atan eski başkanlarımızdan Özdemir Atman'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

4Idxcq2rz9bt3afoflq5uhhm.jpg

2mc8xf4r1sqltvpwnjs3egim.jpg

jc8vswi7sonjhzwam05Iduto.jpg

fvqhd4ykhcdclgatzvibrups.jpg

visIuuy7kmprbdgwh5em6nw9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.