Özel Çocuklar Bilim Yolculuğuna Çıktı

Özel Çocuklar Bilim Yolculuğuna Çıktı

Esenyurt Belediyesi ilçe genelinde yaşayan özel çocukları bilimyolculuğuna çıkardı. Belediyenin kurduğu Bilim Atölyesi’nde deneyler yapançocuklar bir yandan öğrenirken, diğer yandan yeteneklerini keşfetti.

 

Esenyurt’ta özel çocukların gelişimine katkı sağlamak için çalışmalartüm hızıyla devam ediyor. Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde oluşturulan BilimAtölyesi’nde özel çocuklara Fen Bilgisi derslerinin yanı sıra teorik bilgilerde verildi. Çocuklar, alanında uzman öğretmenlerin anlattığı derslerde Güneşsisteminden besin zincirine, gezegenlerden asteroitlere kadar birçok konudabilgiler edinirken yaptıkları deneylerle de öğrendiklerini pekiştirme imkânıbuldu. Deneylerle uygulamalı olarak öğrenmenin mutluluğu yüzlerine yansıyançocuklar, Esenyurt Belediyesi’ne teşekkürlerini iletirken belediye yetkilileriise eğitimlerin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

 

“Hem ÖğreniyorHem Eğleniyorlar”

Esenyurt Belediyesi’nde Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan AslıDuygu, çocukların derslerde çok istekli olduklarını belirterek şunları söyledi:“Çocuklarımız ders işlerken hem öğreniyor hem de eğleniyor. Bizler deçocuklarımızla iletişim halinde olmaktan çok memnunuz. Onlarla bilime dairdersler işlemek ve geri dönüşler almak çok mutluluk verici bir durum. Buradaözel öğrencilerimizi ilk olarak kaynaştırma programına alıyorum. Onlarla fenbilgisi alanında deneyler yapıyoruz. Bu deneyler onlar için hem eğitsel hem deöğretici oluyor. Deneye ve bilime ilgisi olan her öğrenciyi sınıfımda görmekisterim.”  

 ‘Uzaylaİlgili Bilgiler Öğrendik’

Bilim Atölyesi’nde eğitimlerine aralıksız olarak devam edenHiranur Demir de şunları ekledi; “Burada çok güzel deneyler yapıyoruz. Ayrıcauzayla ilgili bilgiler öğrendik. Öğretmenimiz sayesinde burada her şeyiöğrendim. Burada öğrendiklerimizi de not aldık evde tekrar edebilmek için.Ayrıca ben ve arkadaşlarım burada eğlenceli vakit geçirdik. Öğretmenimi çokseviyorum, iyi ki var.”

s13hugmcxmnIrhlibqweytjz.jpg

fchnudtczpwmo8svmg9w4axu.jpg

b8ldgtmcs3ex7jfhvdnnkozy.jpg

g8pl6adyswdkczzmlo2sqg09.jpg

vmIfnzuxv1eh4jcdrabjln90.jpg

slufjga1yramb5p3c8eztnor.jpg

fikowmyr2s3xfajhdng0mqdw.jpg

dko9g6zrzx7apfgsjm1hscil.jpg

fxiIgcmso28va3glqlpcaewq.jpg

vd8ixjq0bem9bwd2lxasttku.jpg

ds1omfnIrewbzfqdjpquehxg.jpg

abcwigke6wzfqmxpyghyne3r.jpg

mf3b9kktpzhzid7nesxvaqya.jpg

qg61zebacmgwp9u805tertvl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.