ÖZEL ÇOCUKLARA, ÖZEL YAŞAM MERKEZİ

ÖZEL ÇOCUKLARA, ÖZEL YAŞAM MERKEZİ

27 Şubat 2024

Küçükçekmece Belediyesi, “engelsiz kent” hedefiyle özel gereksinimli çocukların sosyal yaşama katılmasını destekleyerek onları yaşamın içine dahil edecek, önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Etkinlik, oyun ve aktivite sınıflarıyla 4-14 yaş aralığındaki özel çocuklar için inşa edilen Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi’nin, mart ayında hizmete açılması planlanıyor.

Fatih Mahallesi’nde hayata geçirilen Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bir yakını veya çocuğu bulunan ailelerin günlük yaşamlarındaki işlerini rahatça gerçekleştirebilmesi ve kendilerine vakit ayırmalarına olanak sağlamak amacıyla ücretsiz bir sosyal bir yaşam merkezi olarak tasarlandı.

Başkan Çebi: Etkinlik ve oyunlarla dolu bir merkezi hayata geçiriyoruz

Küçükçekmece’de şimdiye dek olmayan bir hizmeti kente kazandırdıkları için mutluluk ve heyecan duyduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Özel gereksinimli vatandaşlarımızın toplumun diğer tüm kesimleri gibi kentsel alan kullanımından eşit ve rahat bir biçimde faydalanmasını istiyoruz. Dolayısıyla onlara özel, çocuklarımızın yaş gruplarına ve bireysel ihtiyaçlarına uygun olarak özenle hazırlanan etkinlik ve oyunlarla dolu bir merkezi hayata geçiriyoruz. Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi ile özel gereksinimli bireylere sahip ailelere bir mola verdirmek, kendi hayatları ile ilgilenebilecek bir süre tanımak istiyoruz. Aynı zaman da çocuklarımızın da güzel vakit geçirmesini, sosyalleşmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Servis imkânı da sağlanacak

1650 m2’lik alana sahip Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, 350 m2 inşaat alanı, 450 m2 yeşil alan ve 211 m2 oyun parkı da yer alıyor. Servis imkânının da sağlanacağı merkezde, randevu usulüyle öğrenci kabul edilecek. Alanında uzman çocuk gelişim uzmanları eşliğinde çocuklar 2-3 saat aralığında oyun ve aktivitelerle zaman geçirirken, ebeveynler de günlük işlerini kolaylaştırma fırsatı bulacak. Merkezde otizm, down sendromu ve bedensel engelli çocukların yanı sıra 4 yaşını tamamlamış ve tuvalet eğitimini almış zihinsel engelli çocuklar misafir edilecek.

qvhyizsqfw8c1nzbboe70xjw.jpg

9iawqvmptlyzhlb15hqr834b.jpg

4e2klerbtwzpgzdksy3jyqpv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.