Özel Çocuklara Umut Oluyorlar

Özel Çocuklara Umut Oluyorlar

Doğuştankonuşma bozukluğu olan 6 yaşındaki Ebrar Karagöz, Esenyurt Belediyesi ÖzelEğitim Merkezi’nde aldığı eğitimle konuşma yetisini daha ileri seviyeye taşıdı.

 

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde, Dil ve KonuşmaTerapisi eğitimi alan 6 yaşındaki Ebrar Karagöz, büyük bir gelişme göstererekkonuşma yetisini geliştirdi. Her çocuğun gelişim seviyesine uygun eğitimlerinverildiği merkezde, 8 aydır bireysel eğitim alan Karagöz, eğitimler sonundakısıtlı kelime dağarcığını geliştirerek, akıcı konuşmaya başladı. Özel EğitimMerkezi’ne çok kolay ulaştığını ifade eden anne Hanım Karagöz, verilenhizmetlerden memnun olduğunu ifade ederek, Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt’a teşekkür etti.

 

“Süreci Olumlu Anlamda İlerlettik”

 

8 aydır verilen eğitimlerin içeriğine ilişkin açıklamalardabulunan Esenyurt Belediyesi’nde görevli Odyolog Cansu Bicem Torcu, “Ebrar ile 8aydır konuşma seanslarımıza devam ediyoruz. Ebrar’da, kurumumuza geldiğindeyoğun artikülasyon problemi gözlemlenmekteydi. Yapılan değerlendirme veuygulanan doğru terapiyle süreci olumlu anlamda ilerlettik. Şu an öğrencimizinbaşlangıçta çıkaramadığı sesleri çok daha iyi çıkarabildiğini, iletişimbecerileri ile birlikte sosyal becerilerinde de gelişme gösterdiğinigözlemliyoruz. Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi olarak özelçocuklarımıza umut olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“Konuşma Yetisini Geliştirdi”

 

Verilen eğitimlerin hayatlarını değiştirdiğini ifade eden anneHanım Karagöz ise şöyle konuştu: “Merkeze 8 aydır geliyoruz. Ebrar buraya ilkgeldiğinde cümle kuramıyordu. Harfleri çıkarmakta zorluk çekiyordu ama verilenterapiler sayesinde söyleyemediği harfleri söylemeye başladı. Seanslar bitmeküzere ve Ebrar konuşma yetisini daha da geliştirdi. Ben son olarak bize buimkânı tanıyan Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

ml9zxy0dkrqsvfaenquamzte.jpg

s6brgcg4osmw3jyxIclhzaih.jpg

tdiejmpuzbc63ocqg1rnyw7z.jpg

mmuxrdnflq96zuczpqIsjaek.jpg

t2oykg5eqoIbwwrynuljbrnp.jpg

tkgrex5c2ijudnmsfcol8aIv.jpg

emvmltj6varl2fsnzd5gbox9.jpg

hIkl2ijqzmvbfjnre3uxw5yd.jpg

tp1j4kmz2hlswohyvq6vzear.jpg

yuoa5wqtaoyzr8cknuhk2t74.jpg

syzl0Ikgqw2vn6e4dgmnuclb.jpg

oylntszlcvcuhpfmfyva849t.jpg

xv5hasng1s6gzowdaudurIyt.jpg

aycefhibnq57jbkuorvIx4tm.jpg

kprtcshmnx2kuwjwyIgucza4.jpg

sbraozky9wxp0u3djIihpuox.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.