ÖZEL GEREKSİNİMLİ VATANDAŞLAR İÇİN ADRESE TESLİM KİTAP UYGULAMASI

ÖZEL GEREKSİNİMLİ VATANDAŞLAR İÇİN ADRESE TESLİM KİTAP UYGULAMASI

06 Aralık 2023

Kentteki kütüphane sayısını 9’a çıkaran Küçükçekmece Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak ve kitapları herkes için erişilebilir kılmak amacıyla vatandaşların talep ettikleri kitapları, adreslerine teslim edecek.

Eğitim projeleriyle yaşam boyu eğitime ve fırsat eşitliğine katkı sağlayan Küçükçekmece Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşlar için kitaplara ulaşımda engelleri kaldırarak,  ‘kitaplar adrese teslim’ uygulaması başlattı.

Tek tıkla başvurulabilecek hizmetten faydalanabilmek için, özel gereksinimli vatandaşların, www.kutuphane.kucukcekmece.bel.tr adresinden, istedikleri kitapları seçerek, iletişim numaralarından ilgili kütüphaneye bilgi vermeleri yeterli olacak. Belediye ekipleri talep doğrultusunda istenilen kitapları vatandaşların adresine teslim edecek.

4,5 yılda 500 bine yakın ziyaretçi

Kitap sayısının 70 binlere ulaştığı Küçükçekmece Belediye Kütüphaneleri; okumak, ders çalışmak, okur-yazar söyleşileri ve atölyeler gibi çeşitli olanaklara sahip olması yönüyle dikkat çekiyor.

Son 4,5 yılda yaklaşık 500 bin ziyaretçinin uğrak noktası olan Küçükçekmece Kütüphaneleri’ndeki online kütüphanecilik uygulamaları, ziyaretçileri kitaplara ve okumaya teşvik ediyor. Kuşlu Çocuk Kütüphanesi, Rıfat Ilgaz Çocuk Kütüphanesi, Gezici Kütüphane dışındaki yetişkin kütüphaneleri olan Millet Kütüphanesi, Yusuf Ahıskalı Kütüphanesi, Kemal Paşa Semt Konağı Kütüphanesi, Halide Edip Adıvar Kütüphanesi, Gençlik Gelişim Merkezi Kütüphanesi ve Mehmet Akif Kütüphanesi’nde uygulanan hizmetle, 15 günlüğüne ödünç kitap alınabiliyor.

Küçükçekmece Belediye Kütüphaneleri,  ziyaretçilerine Pazar günü hariç haftanın 6 günü hizmet veriyor. Ödünç kitap uygulaması ve belediye kütüphaneleri ile ilgili web adresi ya da 444 4 360/8985 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi edinilebilir. 

 

ermIz2vnxepdhiasz4kcfpu9.jpg

xwnmjo2kghrepsfauvnhpyum.jpg

2hd5ujvxwlqqIoc3zaankxre.jpg

9Ingulq3bmzardcx2ghva8um.jpg

5rikp9h6gweqboqmspytfvlw.jpg

fsefkcpds8iw2uaycklxjgn4.jpg

gwvertuycjace1mfImshab5s.jpg

chkIrm74dlxdo5i6egf8pekt.jpg

vxhwyzqx6v5cbm3qa4eogt1d.jpg

uccjhjpyfkhobfxepa7mlzg0.jpg

cjizedIpmqxfeav0bqnkhwzy.jpg

yvxnjy0hxzqkd42wuanblgzl.jpg

9goihz5egf2cptdxb60ozuns.jpg

n43qo0dlyerawbktgds78wml.jpg

mwa7cvwikeu3z6fhxvIxnohc.jpg

m5dwglextrzh60lumsje4of1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.