ÖZGÜR ÇELİK: HEP BİRLİKTE ADALET MÜCADELESİ VERMEK ZORUNDAYIZ

ÖZGÜR ÇELİK: HEP BİRLİKTE ADALET MÜCADELESİ VERMEK ZORUNDAYIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 10 yıl önce Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı cenaze töreni sırasında avluda beklerken isabet eden polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un anmasına katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 10 yıl önce Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı cenaze töreni sırasında avluda beklerken isabet eden polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un anmasına katıldı. Çelik, "'Uğur Kurt'un katiline on iki bin yüz lira gibi ödül gibi bir ceza uygulanırken, Gezi davasında bu kentin hakkını korumaya çalışan, bu kentin yeşilini korumaya çalışan, doğasını korumaya çalışan özgürlük talep eden, demokrasi talep eden arkadaşlarımız halen cezaevinde ve çok uzun yıllar cezalar verildi. Hep birlikte adalet mücadelesi vermek zorundayız” dedi.

Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı cenaze töreni sırasında avluda beklerken başına isabet eden polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt ölümünün 10. yılında anıldı.

Okmeydanı Cemevi’nde yapılan anma törenine Uğur Kurt’un eşi Narin kurt ile annesi Güllünaz Kurt, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İl Yönetimi, CHP Beyoğlu ve Şişli ilçe başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ile Alevi kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.