Özgür Karabat: Kara Para İddiaları ABD Kongresi Önünde, Türkiye Başını Belaya Sokmak Üzere

Özgür Karabat: Kara Para İddiaları ABD Kongresi Önünde, Türkiye Başını Belaya Sokmak Üzere

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, geçtiğimiz Nisan ayında gündeme getirdiği pos cihazları üzerinden kara para aklama iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak ABD’nin devlet kurumu olan Development Finance Corporation (DFC) tarafından Kongre’ye bir rapor sunulduğunu belirten Karabat, raporda Türkiye’nin de adının geçtiğini açıkladı.

“TÜRKİYE’NİN BAŞI AĞRIYACAK!”

Kara para konusunda Türkiye’de etkin soruşturmalar yürütülmediğini ifade eden Karabat, ulusal mahkemeler bu dosyaları kapatsa da ülkemizin konuyla ilgili risklerle karşı karşıya kalacağına işaret etti.

Kara para aklama konusunda Maliye Bakanlığını etkin önlemler almadığı konusunda da eleştiren CHP’li Karabat, “Mehmet Şimşek kaynak arıyorsa, KDV’ye zam yapacağına, yeni vergilerle vatandaşın belini bükeceğine önce buradaki vergileri tahsil etsin.” dedi.

Karabat’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

POS CİHAZLARI İLE KARA PARA AKLAMA İŞİ BÜYÜYOR

Türkiye maalesef kara para konusunda başını belaya sokmak üzere. ABD Kongresi’ne yeni bir rapor sunuldu. Bu raporda, benim 7 ay önce uyardığım pos tefeciliği ve kara para aklama skandalı yer alıyor. Daha önce uyarılarım dinlenseydi, gri listeden çıkmış olurduk. ABD gibi ülkelere de diplomatik koz vermezdik.

Yeni gelişmeleri anlatacağım…

Burada yaptığım ilk uyarıları görebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.