Özkan İşgüden Koşusu'nu Aragona kazandı

Özkan İşgüden Koşusu'nu Aragona kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2022 yılı Özkan İşgüden Koşusu'nu, Demirhan Yılmaz'ın sahibi olduğu Aragona (Victory Gallop - Karatutkum / Bin Ajwaad) jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı. Demirhan Yılmaz ve Yavuz Yılmaz yetiştirmesi, Sabri Bektaş'ın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki doru kısrak sergilediği performansla 16 koşuluk birincilik hasretini sonlandırırken, toplamda beşinci galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi Ganando Solo (Church Pictures - Summer Sun / Galetto) olurken, Juno Moneta (Halicarnassus - Serial Sinner / High Chaparral) üçüncü, Steel Man (Luxor - Bertinoro / Bertolini) dördüncü, Brave Gladiator (Bosporus - Brave Soul / Luxor) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Aragona için bitiriş derecesi 2.10.56 olurken, farklar 2 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Kulübümüz Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan'a kupasını merhum Özkan İşgüden'in ağabeyi Özcan İşgüden verdi.

Törene Kulübümüzün eski Başkanlarından Ömer Faruk Girgin de katıldı.
 

Özkan İşgüden

1942 yılında İstanbul'da doğan Özkan İşgüden, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümü'nden mezun oldu. Ardından aynı fakültede doktora yaptı. Jeoloji konusunda yaptığı bilimsel çalışmaları da yayımladı. 1972 - 2018 yılları arasında kurucusu olduğu Samtaş Abrasiv Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Özkan İşgüden, 1998 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çatalca'da bulunan Samtaş Harası'nda uzun yıllar boyunca İngiliz atı yetiştiriciliği yaptı. Sahibi olduğu Sam Holme isimli safkan ile 1996 yılı Çaldıran, 1997 yılı Gazi Koşusu, Erkek Tay Deneme koşularına katıldı ve ikinci oldu. Sahibi olduğu ve yetiştirdiği, Grup koşularda tabela başarısı olan diğer safkanları; Earthquake, Fracture, Samkan, Sambey, Samyeli, Samtaş Stud ve Tektonik'tir. 2018 yılında aramızdan ayrılan Özkan İşgüden'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

do1kcphfpcydxgja5utij3wt.jpg

7pjyaowdt9rlu01xmr8hmaze.jpg

cpozmia7Iywjnt1cbqhs0vf8.jpg

2m7fl50ehwrptovuz1rwskmv.jpg

akgxkijj8vygmnndaebzmlrd.jpg

uruh6jxlaw8fsd1ze75rekp2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.