ÖZLEMLE BEKLENEN EDİRNE 8. KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

ÖZLEMLE BEKLENEN EDİRNE 8. KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

ÖZLEMLE BEKLENEN EDİRNE 8. KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla 7-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda 7’den 70’e tüm kitapseverleri ağırlayacak olan Edirne 8. Kitap Günleri, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Edirne ve Trakya bölgesindeki kitapseverlerin her yıl heyecanla beklediği Edirne Kitap Günleri’nin bu yılki Onur Konuğu ise Şair/Yazar Ataol Behramoğlu oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, açılış töreninde yaptığı konuşmasında kitapların önemine değindi.

Edirne Belediyesi olarak kitap fuarını ilk defa kendi evlerinde yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk’ün adını taşıyan bir kültür merkezini, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ni Edirne’ye kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Gürkan, “Bana sorarsanız bir gün Başkanlık görevinden ayrıldığımda geriye neyi bırakacaksınız diye, Büyük Önderimizin adını taşıyan bu merkez benim en büyük gurur kaynağım olacak. Bugün Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda, ilk kez kendi evimizde açtığımız Kitap Günlerimizin, çok değerli bir konuğu var, Sevgili Ataol Behramoğlu” dedi.

Gürkan ayrıca 2021 yılında yazdığı “Köprülere Şiirler” isimli kitabında Edirne’deki taş köprüleri referans alarak, “Edirne Köprüsü” isimli bir şiir yazan Ataol Behramoğlu’nun isminin Edirne Belediyesi Protokol Evi önünde yapılacak bir törenle Karaağaç’a ulaşım sağlayan iki köprü arasındaki caddeye verileceğini ve şiirin yer aldığı kitabenin de açılışının yapılacağını belirterek, tüm halkı saat 12.00’deki törene davet etti.

Gürkan, “O mermer kaideden yayılacak olan sevgi, saygı ve aşk bütün insanlığı sonsuza kadar aydınlatacak” diyerek sözlerine son verdi.

Şair/Yazar Ataol Behramoğlu ise yaptığı konuşmada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu kitaplardan ve kitaba, şiire verdiği değerden bahseden Şair/Yazar Ataol Behramoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz bir insan olduğunu söyledi.

Şair/Yazar Ataol Behramoğlu daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına, Edirne Köprüsü isimli şiirini okudu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Şair/Yazar Ataol Behramoğlu, kitaplarını okurları için imzaladı.

7-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Edirne 8. Kitap Günleri’nde okuyucuları ile buluşacak olan yazarlar ise şu isimlerden oluşacak;

“A.Ersin Şenerler, Ali Mahir Başarır, Atakan Sevgi, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay, Aydemir Ay. Aydın Ilgaz. Ayhan Tunca, Aynur Uysal, Ayşe Kulin, Barış Terkoğlu, Berkant Gültekin, Beyza Özaydın, Burak İşçimen, Can Uzuner, Cem Kalender, Cengiz Bulut, Çiğdem Dönertaş, Defne Ongun Müminoğlu, Deniz Ilbi, Doçent Dr. Yılmaz Seçim, Doruk Kirezci, Dr. Hasan Ali Cengiz, Eda Albayrak, Egemen Ilgın, Emine Doğan Alpay, Ender Bilar, Ender Bilar. Enver Aysever. Enver Şengül, Fatih Erdoğan, Fikret Eroğlu, Güngör Mazlum, Hakan Atalay, Hakan Özaydınlık, Haluk Kayıcı, Hüseyin Koç, Işık Öğütçü, İbrahim Varlı, İlkin Başar Özal, İnci Aral, İrfan Gürkan Çelebi, Leman Dorsay, Lerzenur Elik Asan, Leyla Köroğlu, Mehmet Berk Yaltırık, Mehmet Çoğ, Murat Ağırel, Murat Aksoy, Murat Bulut, Murat Çavga, Müge İplikçi, Necmi Duygulu, Nilgün Ilgaz, Nurgül Ateş, Olcay Dal, Onur Caymaz, Osman İnci, Ömür Uzel, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof.Dr. Recep Mesut, R.İhsan Eliaçık, Savaş Ünlü, Saygı Öztürk, Sedat Kocadoğan, Serdar Tütün, Sinan Solakoğlu, Sinem Gülsoy, Şeniz Baş, Timur Soykan, Tuncer Dabanlı, Yavuz Ekinci”







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.