PANDEMİ SONRASI İLK VE EN BÜYÜK HACI KAFİLESİNİ HAREM’DEN HACCA UĞURLADIK

PANDEMİ SONRASI İLK VE EN BÜYÜK HACI KAFİLESİNİ HAREM’DEN HACCA UĞURLADIK

Kovid-19 salgını nedeniyle son iki yıldır yapılamayan ve bu sene 37 bin 770 kişiyle sınırlandırılan hac ibadeti için ilk kafile Harem’den dualarla yola çıktı.

Başkanımız Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve 81 il müftüsünün katılımıyla düzenlediğimiz “Surre Alaylarından Günümüze Üsküdar Harem’den, Harem-i Şerif’e Hacı Uğurlama” programı ile pandemi sonrası ilk ve en büyük hacı uğurlama programını gerçekleştirdik.

Prof. Dr. Ali Erbaş programda yaptığı konuşmada "Hac, İslam'ın en kapsamlı ibadetidir. Her bir uygulamasının ifade ettiği mana ile Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde toplayan bir ibadettir hac ibadeti. Hac bir eğitimdir, hac bir okuldur. Bize İslam'ın temel ilke ve değerlerini hem teorik hem pratik olarak öğreten bir mekteptir hac." dedi.

Başkanımız ise, "Hacı uğurlama merasimini icra ediyoruz. Yarın hepimiz çoluk çocuğumuza, eşimize, dostumuza hep bu günü, bu anımızı anlatacağız. Bir kadim Osmanlı geleneği, Müslüman geleneği olan Hacı uğurlama merasimine Harem'de şahitlik ettik diye büyük bir iftiharla anlatacağız. Büyük tarihi günlerden birisini bugün birlikte yaşıyoruz. Osmanlıdan gelen bu geleneği her yıl burada yapmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

uusootyznmk5pjg7zbnhm4ec.jpg

wkI9epbgwuvvh8qlogmrzren.jpg

hj1n3h5ty9oockmljes7zu2r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.