Pandemi Sürecine Sanatsal Bakış

Pandemi Sürecine Sanatsal Bakış

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Covid -19 Pandemi sürecini sanatsal bir bakış açısıyla tuvale yansıtan Ressam Turgay Sarıkaya’nın “Penceresiz Evler” isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

. Sergide, dünyanın gündeminden düşmeyen kapanmayı, korunmayı, yasakları ve izole olmayı tematik bir dille anlatan, Ressam Turgay Sarıkaya’nın pandemi güncelerinden oluşan eserler yer alıyor.
 

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Covid -19 Pandemi sürecini sanatsal bir bakış açısıyla tuvale yansıtan Ressam Turgay Sarıkaya’nın “Penceresiz Evler” isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, dünyanın gündeminden düşmeyen kapanmayı, korunmayı, yasakları ve izole olmayı tematik bir dille anlatan, Ressam Turgay Sarıkaya’nın pandemi güncelerinden oluşan eserler yer alıyor.

TURGAY SARIKAYA:"BUGÜNLERİ YARINLARA NOT DÜŞTÜM"

Zorunlu izole olma durumunu bir günce gibi üretime dönüştüren Turgay Sarıkaya, “Herkes için zor olan bu süreç elbette sanatçılar içinde maddi ve manevi açıdan oldukça zordu. Fakat yine de üretimlerimizi devam ettirmek zorundaydık. Dış dünya ile temasın ve iletişimin kesildiği bu dönemi ‘evlerin penceresizleşmesi’ temasıyla kurguladım ve bu boyama serisi ortaya çıktı. Bu seri çalışmam, yarın tarih olacak, bugünümüze dair notlarımdır” diye konuştu.

1 MART'A KADAR İZLENEBİLİR

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda 1 Mart'a dek   izlenebilecek olan sergi, bir sanatçının gözlemleri ile yaşadığımız bu salgın sürecine dair izlenimleri görsel olarak izleyicilerine sunuyor.

TURGAY SARIKAYA KİMDİR?

1964 yılında, Malatya’da doğan Sarıkaya desinatörlük, güzel yazı, yazı süslemeleri, şablon çıkarmaya varıncaya dek birçok işte çalıştı. Bir süre Hollanda da yaşadı.

Sonuncusu Kasım 2019’da olmak üzere, iki kişisel sergi ile çok sayıda yurtiçi ve yurtdışında karma sergilere katıldı.

Uzun zamandır üzerinde çalıştığı ''portreler'' serisi ile ''insan, hayvan, bitki'' yani ''Yaşam Alanı'' adını verdiği bir başka serinin çalışmalarına halen devam etmektedir. Covid 19 Pandemi sürecini anlattığı “Penceresiz Evler” isimli çalışmaları ilk kez bu sergi ile izleyici karşısına çıkarken, bu süreci görsel olarak ele alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.