Partilerin oy pusulasındaki yerleri değişiyor mu ?

Partilerin oy pusulasındaki yerleri değişiyor mu ?

Hüda Par'ın genel seçimlere bağımsız adaylarla gireceğini açıklaması sonra partilerin oy pusulasındaki yeri de yeniden düzenlenecek.

 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri dün Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) çekilen kura sonucu belirlendi. Bugün de pusulanın ilk sırasında yer alan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yaptığı açıklamada seçimlere parti olarak değil bağımsız adaylarla gideceğini açıkladı. Bunun yanı sıra pusulanın 29. sırasında yer alan ve Komünist Parti-Halkın Türkiye Komünist Partisi ayrışmasından sonra sadece tüzel kişiliği devam eden Türkiye Komünist Partisi (TKP) adına da pazartesi günü YSK'ya başvuru yapılarak pusuladan çıkarılması istenecek. Böylece seçimlere giren partisi sayısı da 30'a düştü. 

HÜDA-PAR ve TKP’nin açıklamasından sonra YSK'nın kurayla belirlediği partilerin oy pusulasındaki yerleride değişmiş oldu. Buna göre oy pusulasında Milliyetçi Hareket Partisi 16., Halkların Demokratik Partisi 17., Cumhuriyet Halk Partisi 20., Adalet ve Kalkınma Partisi 21. sırada yer alacak. Doğruyol Partisi ise listenin bir numarası oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.