Patilere el verdiler

Patilere el verdiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki can dostları hayvan severlerle buluşturdu. “Patilere el ver” sloganıyla düzenlenen etkinlikle yaklaşık 100 gönüllü Pako’daki misafirleri yıkadı, taradı, tırnaklarını kesti ve gezdirdi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hayvan hakları odaklı yaklaşımı kapsamında Bornova Gökdere’de hizmete alınan Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü sıra dışı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Patilere el ver” sloganıyla düzenlenen etkinlikte yaklaşık 100 hayvansever can dostları yıkadı, taradı, tırnaklarını kesti ve gezdirdi. 
 
“Onların mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne sadece barınak misyonu yüklemediklerini, burada aynı zamanda sokak hayvanlarına yönelik farkındalık merkezi bulunduğunu söyledi. Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerin de düzenlendiğini anlatan Umut Polat, “Bu eğitimlerin bir ayağını da bugün yapıyoruz. Sıcak mevsimde, burada misafir ettiğimiz sokak canlılarının serinlemesi için banyo şenliği düzenledik. Bugünkü etkinlik aynı zamanda onların sahiplendirilmesini artıracak bir faaliyet. Etkinliğe katılan gönüllülerimiz sayesinde yurttaşların da bilinçlenmesine katkı sunacağımızı düşünüyorum” dedi.
 
“Sokaktaki canlara karşı hassas olunmalı”
Etkinliğe katılan Alican Tiryaki, sokak hayvanları için bir şey yapmak istediklerini belirterek, “Burada olduğum için kendimi çok iyi hissediyorum. Onlara faydamız dokunabildiyse ne mutlu. Herkesin sokaktaki canlara karşı daha hassas olmasını bekliyoruz. Özellikle sıcak havalarda sokak hayvanları için bir kap mama ve su koyarsak çok iyi olur” dedi. Hayvanları çok sevdiğini belirten Dila Gider de onlarla ilgilenmek için burada olduklarını söyledi.
 
“Onlar benim için yaşamı ifade ediyor”
Tenzile Ünlü ise onların sadece yemek veya barınma ihtiyaçlarının bulunmadığını, sevgiye de ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Biz de bu ihtiyaçların tümünü karşılamak istiyoruz. Belediyenin gönüllülerle işbirliği yapması çok motive edici. Bunun devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.
Neslihan Alagöz de Pako’daki can dostlarının yaşam şartlarının oldukça iyi olduğuna değinerek  “Elimizden geldiği kadar onların ihtiyaçlarını karşılamak için buradayız. Şu an yıkama, tarama yapıyoruz. Tırnaklarını kesiyoruz. Ve bunları eğlenerek yapıyoruz. Hayvanlar benim için yaşamı ifade ediyor. Bir kedi ve köpeğim var. Onlar benimle uyuduğunda, onların kalp atışını hissettiğim zaman, bizlerden farklı olmadıklarını, hatta onlarla insanlardan daha üstün yanlarının olduğunu görüyorum” dedi.  
 
 “Can dostlarımız yalnız değil”
Etkinliğe Pako’daki hayvanların kendini daha iyi hissetmesi için katıldığını belirten Ezgi İnan da şunları anlattı: “Yalnız olmadıklarını, onları sevdiğimizi bilmeleri ve o sevgiyi tadabilmeleri için geldik. Bu kadar gönüllü ile bir arada olmak da çok iyi. Hem aramızdaki gönüllülük ilişkisini güçlendirmek hem hayvanlara fayda sağlayabilmek adına bu etkinlik önemli” dedi.

itp9d0kro2rvn58gpmbs3xb7.jpg

ufl9j0wgxxrzwtykm38oq2ah.jpg

08dw1e7sjavg6yzuqymocxli.jpg

1v6siwkmIdleczng72hxgrra.jpg

90fslzsjtcyb71dprplivfa6.jpg

ymwrmxefd7eplgIbyakpbxzq.jpg

5nphhruq4wbdcg9wbftnfxya.jpg

rzi9hs14eorakdcqfjgcnjvk.jpg

lmm4Igj9qcs0bgfvo5luokay.jpg

fkolurwfcc6r7msygap8nwdt.jpg

4pd9uko8aenplux37yclmbgs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.