Pedallar Spor İçin Çevriliyor

Pedallar Spor İçin Çevriliyor

Esenyurt Belediyesi’nin bisiklet kursuna giden çocuklar, bisikletsürmeyi ve trafik kurallarını öğrenmenin yanı sıra aldıkları kapsamlı eğitimleyarışmalara hazırlanarak geleceğe umutla bakıyor.

İlçedeki çocuklara küçük yaştan itibaren spor sevgisini kazandırmayaçalışan Esenyurt Belediyesi’nin açtığı “Bisiklet” kursu yoğun ilgi görüyor. İlçegenelindeki parklarda verilen eğitim, Skate Park’ın da açılmasıyla daha kapsamlışekilde devam ediyor. Çocuklar bu kursta; dengede kalmayı, trafikte bisikletsürmeyi, bisiklet tamirini ve trafik kurallarını öğrenerek hem kendilerinigeliştiriyor hem de bisiklet yarışmalarına hazırlanıyor.

“KursumuzaGelen Çocuklar Federasyon Yarışmalarında”

Esenyurt Belediyesi’nde bisiklet antrenörlüğü yapan Furkan Can, eğitimlerinkapsamlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Parklarımızda eğitimlerimizhız kesmeden devam etmekte. Şehitler Parkı’nda da ‘Skate Park’ açıldıktan sonraçocuklarla burada eğitim yapabilmek bizim açımızdan çok iyi, güzel etkinlikleryapmaya başladık. Bisikletliler olarak bu parkı da kullanabildiğimiz içingerçekten sevinçliyiz. Bisiklet binmeyi hiç bilmeyen çocuklarımıza önceliklebisiklet binmeyi öğretiyoruz. Bununla birlikte diğer çocuklarımıza da trafikkurallarını, trafikte nasıl bisiklet sürülebileceğini, gece bisikletsürdüğümüzde hangi ekipmanları kullandığımızı, kaskın önemini ve bisiklete dairtüm ayarları öğretiyoruz. Bisiklete nasıl binilirden ziyade, bisiklet sporcusuolmak isteyen çocuklara da eğitim veriyoruz. Daha önce kursumuza gelen çocuklarşu an federasyon yarışmalarında yarışıyorlar, bu anlamda gururluyuz Kursumuzayoğun bir ilgi var, tüm gençlerimizi davet ediyoruz” dedi.

“Hayâlim YarışmalaraKatılmak”

Esenyurt Belediyesi’nden aldığı kursla yarışmalara hazırlandığınısöyleyen Furkan şunları ekledi: “Bir yıldır bisiklet kursuna gelmekteyim. Bukurs sayesinde dengede durmayı, daha iyi bisiklet sürmeyi, trafikte nasılkullanmam gerektiğini ve yolda grup halinde ilerlemeyi öğrendim. Burada sadecebisiklet sürmekle kalmayıp, bisiklet tamiratını da öğreniyoruz. En büyük hayâlimyarışlara katılmak, onun için buraya geliyorum.”

6-14 yaş arası çocuklar, Salı vePerşembe günleri verilen “Bisiklet” kursuna merkezin 0212 699 51 55 telefonnumarasını arayarak kayıt yaptırabilir.

rayibtvghdd50xavq8t2r9bm.jpg

ew1ggyvcdvfmncpxtam84loI.jpg

jdwuokvn08j3bqzoitrgnv7y.jpg

lrkx3mbks60v8Iptnz9udph2.jpg

wcsnxrjeIl3fat1y5bwusqzn.jpg

6urgslqug5ov4ihjydnxzmac.jpg

rcys86gn3aowfumvzug1rtfn.jpg

ac7kiamv1ghytthufjcq4bll.jpg

psg5zwk9n0ncmIuqdfxvrwtt.jpg

bujdx529hzjwc1fcvytk0ylh.jpg

vdf5exxawqw7bhklI4unebfg.jpg

dxomksx6g8lbua79mwpvzyjn.jpg

yrI3eplebr0hzxmopn9wq1ux.jpg

yx2dhtz60tkwxhmbrcn4klol.jpg

knhktjwqcmgsilglfu4yjc2e.jpg

n76y5xfskzovilswn2jpdpvq.jpg

vaxtv8epcbuf0jl5xmd3n4s1.jpg

opsawqmx5qjvvy2o68fnepli.jpg

nx4f7u9e1a53qmjh6opmhrts.jpg

mrdqkvuhy3tpipahfbqdcwja.jpg

dzwtmcarpqcIzygwskt0xugb.jpg

uxr0hnjywtwqbkon6slhys5j.jpg

u3iabqoflmry5qcshhzv6xst.jpg

7iujxcovdhwhlkqvIzsw48at.jpg

4zwgi3qrjf6zkxadmusnvrqc.jpg

sz3ycahtjkvwuxp5cIwgtb8x.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.