PENDİK KİTAP FUARI

PENDİK KİTAP FUARI

Pendik Belediyesi tarafından Pendik Sahili’nde kurulan Kitap Fuarı, çocuklarla dolup taşıyor. Hafta sonu yoğun ilgi gören fuar, haftanın ilk günü de okullardan gelen öğrencilerin ziyaretleriyle büyük canlılık yaşadı.

Türkiye’nin önde gelen yayınevleri, yan yana kurulan stantlarda kitap dünyasını Pendik’e taşıdı. Türk ve Dünya Edebiyatından tarihe, çocuk kitaplarından bilimsel yayınlara kadar binlerce kitabın sergilendiği fuar, her yaştan ve kesimden insanı fuar alanına çekiyor. Pendik Belediyesinin ilk kez düzenlediği Kitap Fuarı, indirimli satışlarıyla da ziyaretçileri memnun ediyor.  54 yayınevinin yer aldığı, imza günleri ve söyleşi programlarıyla zenginleşen Kitap Fuarı, 29 Ekim’e kadar devam edecek. 

Okullardan ziyaret

Çocuk kitaplarının da bulunduğu Pendik Kitap Fuarı’na okullar büyük ilgi gösterdi. Öğretmenleri eşliğinde fuara gelen öğrenciler, stantları tek tek gezdi, kitapları inceledi.  Özellikle çocuk kitaplarının sergilendiği stantların önü yoğunluk yaşadı. 

“Şakrak” çocuklarla buluştu

Fuarın söyleşi bölümünde ise çocuklara yönelik Şakrak adlı serinin yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu küçük okurlarla buluştu. Görevi iyilik yapmak olan Şakrak’ın maceralarını konu edinen seriyi tanıtan yazar Zorlu,  çocuklarla sohbet etti. Ardından kitaplarını imzalayan Ayşe Gül Kara Zorlu’ya  kahramanı Şakrak da eşlik etti. Yazar, kitaptaki karakterin çizgi filminin Cannes Film Festivali’ne Türkiye’den katılan tek çocuk animasyon filmi olduğunu,  ayrıca Şakrak’ın İyilik Oyunu adlı etkinlikle çocuklara eğitim verildiğini anlattı.   


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.