Pendik- Sabiha Gökçen Metrosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı

Pendik- Sabiha Gökçen Metrosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı

Pendik Sabiha Gökçen Metrosu’nun açılış töreni, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7,4 km uzunluğundaki yeni hat hakkında ayrıntılı bilgi vererek “Uzunluğu 7,4 km olan 4 istasyonlu bu metro hattı, Sabiha Gökçen'i Pendik'e, Anadolu Adliyesi'ne, Kadıköy'e bağlamaktadır. Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale gelmiştir.” dedi. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk test sürüşünüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Meydan düzenlemelerini Pendik Belediyesi yaptı

Pendik- Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı üzerinde bulunan metro istasyonlarının meydan düzenlemelerini Pendik Belediyesi yaptı. İstasyonların çevreleri yeşillendirildi, oturma grupları konuldu. Aynı zamanda otoparklar inşa edildi.

Cumhurbaşkanına Pendikspor forması hediye etti

Açılış sonrası konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik- Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı duraklarının nüfus açısından yoğun mahallelerden geçtiğini belirterek “Bu durumun Pendik açısından ayrı önemi var. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Yeni hattın öneminin önümüzdeki günlerde daha da iyi anlaşılacağını belirten Başkan Ahmet Cin: “İnsanlarımız açısından konforlu ve tasarruflu bir ulaşım olacak. Kadıköy’den havalimanına42 dakikada ulaşım hedefleniyor. Yılda ortalama buradan 34 milyon kişi uçuyor. 2. pist de yapılıyor. Önümüzdeki günlerde bu ulaşım ağının önemi daha da iyi anlaşılacak. Günde yaklaşık 1,2 milyon yolcuya hitap edecek.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Ahmet Cin, açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Şampiyon Pendikspor'un formasını hediye etti.

7palqu2bkauhq6ze5rx0o1jp.jpg

uluv8z79doty2rfmkglt3xyp.jpg

7wl4cerxikxIdganczjb3y5u.jpg

qfrekxdw1vnsakgpnmhly6gq.jpg

ahj249fppaIcymw0vdslh5ix.jpg

3jncuarwegm1dlvz6ruxpofI.jpg

8b9egdc2qm7uzdtgfysyzmIx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.