PERSONELE RESMİ YAZIŞMA KURALLARI EĞİTİMİ

PERSONELE RESMİ YAZIŞMA KURALLARI EĞİTİMİ

16 Mart 2023

Küçükçekmece Belediyesi, personelin mesleki gelişimini artırmaya yönelik kurum içi eğitimlerine devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye binası çok amaçlı salonda düzenlenen Resmi Yazışma Kuralları eğitimine çok sayıda personel katıldı.

Eğitmen Niyazi Çiçek tarafından verilen ve iki gün süren eğitimde; resmi ve etkili yazışma kuralları, elektronik belge yönetiminde etkili dosyalama teknikleri ve standart dosya planı gibi konular ayrıntılı olarak ele alındı.

Niyazi Çiçek: Belgeler aynı zamanda kurumsal kültürün bir yansımasıdır

Niyazi Çiçek, resmi yazışma kurallarını bilmenin önemine vurgu yaptığı eğitimde, ‘’Kamu idaresi belge ile konuşur ve belge de bir disiplin gerektirir. Bir arkadaşımıza, dostumuza mektup yazar gibi resmi belge hazırlayamayız. Her belge aynı zamanda kurumsal kültürü yansıtır. Nasıl ki bir mağazada vitrine bakarak mağazanın kalitesini ve ürünleri değerlendiriyorsak kurumlarda yazışmalarıyla kendini dışarıya yansıtır. Bir yazışma nasıl yazışma kurallarına ve form özelliklerine bağlı kalmışsa kurumsal kimliği ve kültürü dışarıya o kadar güzel yansıtır. Yazışma kurallarına uygun olmayan bir belge, işlerin aksamasına neden olacaktır. Daha da kötüsü bu durum kurumsal itibarınızı zedeleyecektir’’ diye konuştu.

zvbuismmw3apoheeshvr75cp.jpg

xznvtvdbqa6fgrmwdIike0ur.jpg

2e67qbmgthuxywmsalkbpu0q.jpg

emjcg5utpqb7lzfdyw30hje9.jpg

m67lm1anthkerh2coe9nksto.jpg

jmtgr40al7q1burshpxz6acf.jpg

n7qb1sIp4cazff96zejhrnvl.jpg

fygdmwp864aevxlo2sskqeI5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.