PERSONELE TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ

PERSONELE TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ

18 Kasım 2022

Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay iş birliği ile personele yönelik iki gün süren Temel İlk Yardım Eğitimi düzenlendi. Belediye Başkanlık binası çok amaçlı salonda düzenlenen eğitimde, belediye personeli İlk yardımın temel uygulamaları, hasta ve yaralının değerlendirilmesi gibi konularda teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirildi.

Eğitmen Yunus Emre Karadeniz ve Kübra Keleş, insan için hayati önem arz eden ve olay yerinde uygulanması gereken; bilinç kontrolü ve temel yaşam desteği gibi ilk yardım konularında personeli bilgilendirdi. Eğitimde ayrıca kanama, yaralanma, yanık, sıcak çarpması ve donmalar, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler ve hasta- yaralı taşıma teknikleri gibi acil durumlarda yapılması gereken uygulamalara da yer verildi.

Yunus Emre Karadeniz: İlk yardım konusunda herkes bilinçli olmalı

Kızılay Eğitmenlerinden Yunus Emre Karadeniz, ‘’İlkokul, ortaokul, lise ve kamu kurumlarında ilk yardım eğitimi vererek kişilere ilk yardım bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Genel olarak bir müdahale sırasında neler yapılmalı, neler yapılmamalı gibi konuları, doğru bilinen yanlışları ele alıyoruz. İlk yardım konusunda herkes bilinçli olmalı, müdahalelerin doğru olması çok önemli. Biz toplum olarak çok yardımseveriz ve herhangi bir kaza, olay sırasında yardımda bulunuyoruz. Bu yardımlar hiç bir şey bilmeden değil de doğru olarak yapılırsa ancak o zaman fayda elde edebiliriz’’ dedi.

Eğitim sonunda ilk yardımcı kimlik kartı verilecek

Katılımcılar iki günlük eğitimin ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı olmaları durumunda ilk yardımcı kimlik kartına sahip olarak ihtiyaç halinde ilk ve acil yardım da bulunma yetkisine sahip olacak.

 
 
 
 
 

chwcvqwbz2lkixg3r5ofnj8p.jpg

p4faszgdr13jvu68egokfyk7.jpg

xf32huw4tip1splmdwjq9vyz.jpg

3egwopvu9tapbzlfyh5cqshm.jpg

Ivgzeasuhozm7vrt4ia5nwfb.jpg

4p0jaqexvvswakpdz6llncyu.jpg

anev2dm6o9frupvyxcwhIzt0.jpg

8vkrabc4az0woulxwjmvge7k.jpg

mdzn3pqxwbojbhyqs7zwcx54.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.