PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRENCİLERİ EXPO’DA YAĞMUR BAHÇESİ TASARLADI

PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRENCİLERİ EXPO’DA YAĞMUR BAHÇESİ TASARLADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 Hatay ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası işbirliği ile gerçekleştirilen “13. PMOGENÇ Yaz Kampı” sona erdi.

Kampın son günü düzenlenen kokteylde Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a üzerinde çalıştıkları Yağmur Bahçesi projesinin tanıtımını yaptı.

Bahçeye yapılacak bitki çeşitleri, toprak türü ve diğer teknik konularla ilgili sorular soran Savaş, öğrencileri tebrik ederek katılım sertifikalarını verdi

Çağımızın en büyük sorunu olan iklim krizinin etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen projenin EXPO Antakya alanında yapılması planlanıyor. Varoluş Mozaiği çevresinde yapılacak bahçe aynı zamanda rengarenk çiçekleri, gözlem ve seyir alanıyla görsel bir şölen oluşturacak.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Özay Yerlikaya, Peyzaj Mimarları Odası, peyzaj mimarlığı öğretim görevlileri ve öğrencileri adına, projelerinin EXPO’da gerçekleştirilmesine olanak sağlayan ve kendilerini 13 gün boyunca misafir eden Başkan Savaş’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kampa katılan genç mimarlar EXPO Hatay’a hayran kaldıklarını ve bu çok fonksiyonel alanda çalışmalar yapmanın mesleki alanda kendilerine büyük bir deneyim kattığını söyledi.

Yağmur Bahçesi projesi ile yağmur suyunun biriktirilmesi ve tekrar kullanılması hedefleniyor. Bu bahçe ile tatlı su kaynakları daha verimli kullanılacak, kuşlara ve böceklere yaşam alanı sağlanacak.

eso06Izwbqdsya2rzhf45pxn.jpg

bkgqhkjm26bqr5v3psozxdum.jpg

owgpzvtrx413slbnexrpenkj.jpg

tb6djqpkrnsi7slnue1rcmah.jpg

yqjxsfmdetqmyso6tIfeg7b2.jpg

kscmIhyr5svca0xg2wfunhd9.jpg

bdwfzu6dveeqyf72n0jqo4wy.jpg

athakhengcexdglrpq3isw1v.jpg

ljIlg47bmuezi2drdbufzkhx.jpg

kbh0sxt8ogfurmo5nbt7jcwp.jpg

hm1ld0gxi4w7pcvncbof5wqu.jpg

lztathvpqaelm0jds4rbc2ve.jpg

qjauwyo94mpxqwfnveupx6sl.jpg

2m1fteboqyIgqdwbkchj9dh6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.