Piri Reis Koşusu’nda galibiyete Dapper Man ulaştı

Piri Reis Koşusu’nda galibiyete Dapper Man ulaştı

Kum pistte yapılan 1600 metre mesafeli yarışa 2 yaşlı 11 İngiliz tayı katıldı. Aslan Tepeli’nin yetiştirdiği, Ferit Salih Bayır’ın sahibi olduğu Dapper Man (Marcavelly - Mohito / Unaccounted For) jokeyi Özcan Yıldırım’la zafere uzanan safkan oldu. Ramazan Barman antrenesindeki doru erkek tay, ilk Grup koşu galibiyetine imza atarken toplam galibiyet sayısını da üçe yükseltti.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Yarışın ikinciliğine Nevzat Avci idaresindeki Sweet Sacrifice (Catapult - Ildır Güzeli / Sri Pekan) yerleşirken, Tachyon (Hemsworth - Dancing Coco / Montjeu) Vedat Abiş’le üçüncü, No More Secret (Trappe Shot - My Secret / Zanjero) Ali Yıldız’la dördüncü, Kaze Ni Katsu (Wiener Walzer - Avrupa Güzeli / Kaneko) da Burak Akçay’la beşinci oldu.

Kazanan Dapper Man için bitiriş derecesi 1.39.11 olurken, koşudaki farklar 3 Boy - 4,5 Boy - 4,5 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

 

Piri Reis

Büyük Türk denizci ve kartograf Piri Reis’in, doğum tarihi kesin bilinmemekle birlikte 1465 ile 1470 yılları arasında Gelibolu’da doğduğu tahmin edilmektedir. Dönemin ünlü Osmanlı denizcisi Kemal Reis'in yeğeni olan Piri Reis, denizcilik mesleğini amcasının yanında öğrendi. 1494’te II. Beyazıt’ın davetiyle Kemal Reis’in yanında Osmanlı Donanması’nın hizmetine girdi. 1495 - 1502 yılları arasında komutan olarak katıldığı deniz savaşlarında ünü duyuldu. Bu dönemde Akdeniz'de yaptığı seyirler sırasında gördüğü yerleri ve yaşadığı olayları dünya denizciliğinin ilk kılavuz kitabı sayılan Kitab-ı Bahriye adlı eserinde kullandı. İnebahtı, Koron, Navarin, Midilli, Rodos gibi birçok önemli deniz seferine katıldı. Piri Reis, 1511 yılında amcasının ölümünden sonra Akdeniz'de bazı seferlere çıktıysa da daha çok Gelibolu'da kalıp, haritaları ve kitabı üzerinde çalıştı. 1513 yılında ilk dünya haritasını çizen Piri Reis, denizcilik alanında zamanının en önemli bilim adamları arasında yer aldı. 1553 yılında vefat eden ünlü Türk denizci ve kartograf Piri Reis’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.