Plastiğe dur de! Mütevazı kal

Plastiğe dur de! Mütevazı kal

Dünya kaynakları her geçen gün azalıyor. Ne yazık ki atıkların doğada çözülme süreleri fazla olduğu için dünyamız gün geçtikçe biraz daha kirleniyor.

Data iletişim'den Tayibe Sönmez'in haberine göre, Son yıllarda küresel anlamda dünya kaynaklarına, ekolojik sisteme ve bunlarla birlikte küresel ısınmaya oldukça dikkat çekiliyor. Yapılan analizler ve araştırmalar gösteriyor ki dünya kaynakları gün geçtikçe azımsanmayacak derecede yok oluyor. Hatta Küresel Ayak İzi Ağı'na göre yeryüzü kaynaklarına duyulan iştahın sürdürülebilmesi için şimdiki Dünya'nın 1,7 katı büyüklüğünde bir gezegene ihtiyaç var. Oysa başka bir dünya yok. Kaliforniya Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre 1950’den bu yana 9.2 milyar ton plastik üretilmiş ve bunların yaklaşık yarısı 2000 yılından bu yana... Büyük ve prestijli şirketler ekosisteme destek olmak için yani gelecekten çalmamak adına bu konuda milyarlarca dolarlık yatırım yapıyor. Humble Brush da ekosisteme destek olan ve bu konuyu misyon edinmiş bir marka. Dünyada “”nın öncüsü olan Humble Brush, bambu bitkisinden üretilmiş yüzde yüz doğal, doğada çözünebilir diş fırçaları ile alanında önemli yatırımlara ve girişimlere imza atıyor.

Dünyamıza dost ekolojik bir diş fırçası 

Her sene dünyada 5 milyar plastik diş fırçası üretiliyor ve doğada çözünmüyor. Bunların hepsinin sonu çöplükler ve/veya okyanuslar... Bu fırçaların neredeyse hepsi plastikten imal ediliyor ve doğada çözünmüyor. Daha da kötüsü, plastikleri fosil yakıtlardan üretiliyor. Bu da bizi gezegenimize zarar veren bir kısırdöngüye sokuyor. İşte bu noktada ergonomik ve ekolojik diş fırçalarının önemi oldukça artıyor. Doğada daha iyi çözünür bir naylon kullanmanın tek seçenek olduğu, çok sayıda test ve prototipten sonra anlaşıldı.

Plastiğe dur de! Mütevazı kal!

Değişim, her zaman bir devrimle gerçekleşmek durumunda değil. “Bazen ufak değişiklikler de dağları yerinden oynatır” misyonuyla hareket eden , tükettiğimiz her üründe doğru seçimler yapmamız konusunda farkındalık yaratıyor. Humble Brush diş fırçasının en önemli özelliği sıradan plastik diş fırçalarından farklı olarak bambu bitkisinden üretiliyor olması. Bu sebeple yüzde yüz doğal ve çevre dostu bir ürün. Doğada tamamen çözünebilme özelliği olan fırçanın kılları ekolojik diş fırçası sektörünün öncülüğünü yapıyor. Humble Brush’ın bambu diş fırçası dışında; Vegan ve Doğal  diş macunları, Gerçek Doğal Vegan sakızlar, Fırça Saklama kapları, Vegan ve Doğal Gargara ağız suları, diş ipleri, bambu pipetler ve bambu kulak çubukları da bulunuyor.

Sunrino tarafından Türkiye’ye getirilen The Humble Co. ürünleri eczanelerde, kişisel bakım marketlerinde ve online alışveriş sitelerinde satışa sunuldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.