Polislerin çalışma düzeni değişiyor mu?

Polislerin çalışma düzeni değişiyor mu?

Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, polislerin çalışma düzeninin iyileştirilmesine ilişkin alınan tavsiye kararının, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce olumlu olarak değerlendirildiğini açıkladı.

 Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, polislerin çalışma saatlerinin yoğunluğuyla ilgili konuyu araştırdıklarını ve emniyet mensuplarıyla toplantılar yaptıklarını söyledi.

 

Çalışma saatlerinde bazı konuların düzeltilmesi yönünde İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa tavsiyede bulunduklarını ifade eden Elkatmış, yaklaşık 100 bin polisin sosyal medya üzerinden kurumla etkileşime geçtiğini bildirdi.

 

Elkatmış, verdikleri kararlarla ilgili kurumların, karara uyup uymayacaklarını, uymayacaklarsa gerekçelerini 30 gün içinde kendilerine bildirmesi gerektiğine işaret ederek, "Tavsiyemiz üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir cevap geldi. 'Kurumunuzun tavsiye kararı doğrultusunda personelin çalışma koşullarına ilişkin iyileştirici düzenlemeler kapsamında tüm birimlerimize yazılan emir yazısı onay aşamasındadır' deniyor. Bir hazırlık yaptıklarını ifade ediyor. Rehberlik ve psikolojik danışma büro amirliklerinin çalışmalarının, çalışma saatlerinin belirlendiği, kurslar verdikleri anlatılıyor ve bütün bu konularda yeni bir düzenleme için çalışma yapıldığı belirtiliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.