Pozantı’da Gönüllerde de Dillerde de Zeydan Karalar Var

Pozantı’da Gönüllerde de Dillerde de Zeydan Karalar Var

 

Adana’yı kent tarihinde görülmemiş hizmetlerlebuluşturan Başkan Zeydan Karalar, yeni dönemde çok daha fazlasını yapmayahazırlanıyor.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, köy ziyaretleri, sanayi sitesi ziyareti, esnaf buluşmaları, sivil toplumkuruluşu temasları, seçim ofisi açılışı, Pozantı Belediye Meclis Üyeleri adaytanıtımı ve muhtarlarla bir araya gelmek için gittiği Pozantı’da halkın sevgigösterileri ve yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Pozantılıların bağrına bastığı Başkan ZeydanKaralar, gittiği birçok noktada halka hitap etti. Pozantı Seçim Ofisiaçılışında Pozantı’nın tarihi önemine vurgu yapan Başkan Karalar, işgalyıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün düşmana karşı direnç yuvalarının Pozantı’dakurulması emrini verdiğini hatırlattı.

ADANA TARİHİNDEKİ EN YOĞUN HİZMET-SCADA MERKEZİİLE SU TASARRUFU

Adana’da 15 ilçede yoğun hizmetgerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana Adana olalı böylehizmet görmedi” dedi. İlçelere yapılan asbestli boru değiştirilmesi, arıtmatesisleri, yol, asfalt dökümü, su isale hattı döşemesi, su problemlerininçözülmesi hizmetlerini anlatan Başkan Zeydan Karalar, dünyada su sıkıntısınınküresel ısınmadan dolayı arttığına dikkat çekerek; “Su sıkıntısı nedeniyleAdana’’a ikinci su arıtma tesisini kurmayı düşündüğümüz bir anda SCADA Merkezi’niyaparak, şehrimizdeki su kayıp ve kaçaklarını önleyebileceğimizi gördük ve bunuuygulamaya başladık. İlk etapta kapsama alınan bölgedeki çalışmayla,7 milyonmetreküp su kayıp kaçağını önledik. Yapay zekayla işleyen bu sistemi bütünAdana’ya yaydığımızda yılda yaklaşık 40 milyon metreküp su tasarrufugerçekleştireceğimiz mekanizma oluşturmuş olacağız. Böylece bir yandan, dikkatedilmezse dünyada oluşacak su kıtlığına karşı mücadele ederken bir yandan daSKADA Merkezi’nden önce Adana’ya yapılmasını planladığımız arıtmanınmasrafından kurtulmuş oluyoruz” dedi.

HALKIMIZ YÖNETİM BİZİM YÖNETİM ANLAYIŞIMIZIINFARKINI VE NASIL HİZMETE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜ

Halka hizmet için göreve talip olduğunu vebunun gereklerini yerine getirdiğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, milletinparasını en iyi ve doğru şekilde kullandıklarını söyledi.

Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti:“Adana’da nasıl bir tablo devraldığımızı herkes biliyor. İşçinin parasınınödenemediğini, mazot alınamadığını, 351 haciz dosyasıyla uğraştığımızı kamuoyuhatırlıyor. Biz borç gelir tablosunu değiştireceğimizi, şartlarıdüzelteceğimizi biliyor, kendimize inanıyorduk. Mali yapıyı değiştirdiktensonra halkımıza, bugüne kadar kentte görülmemiş rekor hizmetleri vereceğimizide biliyorduk. Halkımız bizim yönetim anlayışımızın farkını, getirileriniyaşayarak gördü. Yaptığımız 3 alt geçidi, 5 bulvarı, su yatırımlarını, yağmursuyu tahliye hatlarını, kreşleri, mahalle merkezlerini, arıtmaları, aldığımız321 iş makinesini, 111 otobüsü, döktüğümüz 3 milyon tona yakın asfaltı veolanaksız denilen diğer bütün yaptıklarımızı, hizmetlerimizi görünce, halkımız bizimyönetim biçimimizin ne kadar dikkatli, itidalli ve adanmışlıkla yapıldığını tamolarak anladı.”

HİZMET BİZİM İŞİMİZ VE DAHA FAZLASI İÇİNKARARLIYIZ

Borcu problem olmaktan çıkarmış, borç gelirin 4katıyken, gelir borcun 4 katına haline gelmiş bir Adana BüyükşehirBelediyesi’nin önümüzdeki dönemde çok daha fazla hizmet yapacağını açıklayanBaşkan Zeydan Karalar, “Adana’mızın genelinde de Pozantı’da da hizmetlerimiziartırmak istiyoruz ve bunu gerçekleştirmeye kararlıyız. Biz hizmet yaparken oyhesabı ve siyasi parti ayrımı gözetmeyiz. Hizmet bizin asli vazifemiz” diyekonuştu.

HALKIMIZIN BİZE GÜVENİ, SORUMLULUĞUMUZU VEGÜCÜMÜZÜ ARTIRIYOR…

Gökbez Köyü’nde de yoğun ilgi ve sevgiylekarşılanan Başkan Zeydan Karalar, “Pozantı kararını vermiş” diyerek başladığıkonuşmasında şunları söyledi: “Tarihin en şanssız döneminde belediye başkanlığıyapıyoruz. Belediyeyi çok kötü şartlarda devralmamızın ardından 2 yılpandemiyle uğraştık ve sonrasında ülkemizi derinden etkileyen, Adana’mızı davuran çok büyük iki deprem yaşadık. Ona rağmen Adana’da hizmet götürmediğimizbir yer kalmadı. Adana tarihinde görülmemiş rekor hizmetleri bütünilçelerimize, mahallelerimize ve köylerimize ulaştırdık, ulaştırıyoruz. Elbettehiç eksiğimiz kalmadı demiyoruz ama borç batağından çıkardığımız, parasorunumuzun kalmadığı belediyemizde Allah nasip ederse ikinci dönemimizde dahabüyük işler yapacağız. Pozantı Arıtmasını yapmak da bize nasip olacak.Pozantı’mıza 3 milyon civarında sadece çilek fidesi dağıttık, yem ve ilaçdesteği verdik, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Adana’da nereyegidersem gideyim halkımız bize güvendiğini dile getiriyor. Söz verdiğimizişleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Neye gücümüz yetiyorsa halkımızafeda olsun.”

POZANTI ARITMA TESİSİ’NİN TEMELİ ATILACAK

Pozantı Meclis Üyesi Aday Tanıtım Toplantısı’nada katılan Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’ya ve Adana’ya yapılan önemlihizmetleri anlattı, önümüzdeki dönemde yapılacak hizmetlerle ilgili bilgiverdi. İhtiyaç olan her yerde mahalle merkezi yapacaklarını duyuran BaşkanZeydan Karalar, seçimden sonra baharda Pozantı Arıtma Tesisi’nin temeliniatacaklarını bildirdi.

HİZMETLER YENİ DÖNEMDE KATLANARAK DEVAM EDECEK

Başkan Zeydan Karalar, “Adana’mız tarihindegörmediği hizmetleri gördü. 3 alt geçit yaptık, önümüzdeki dönem 8 alt geçitdaha yapacağız. Adana tarihinde alt geçit yapan tek belediye başkanıyım. Şu anakadar yılda 200 milyon liralık enerji tasarrufu sağlayan Güneş Enerjisi Sistemi(GES) yaptık. Önümüzdeki dönem çok daha fazla enerji üreteceğimiz ve halkahizmete dönüşecek şekilde tasarruf yapacağımız GES projemizi hayatageçireceğiz. 2 büyük kütüphane daha yapacağız, yurtlar yapacağız, kadınlarlailgili ciddi yatırımlarımız olacak. 11 meslek edindirme kursumuz var,yenilerini açacağız, Adana’ya yakışır bir kültür merkezi inşa edeceğiz, yaşlıyaşam merkezi açacağız. Bana bazen çok yoğun, dinlenmeden çalıştığımı söylüyorlar.Bu ülke için atalarımız canlarını feda etmişler, biz zamanımızı, mesaimizivermişiz çok mu? Adana için kendimizi adayarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

SİYASET YOK, HALKA DÜRÜST HİZMET VAR…

Yerel seçimlerin siyasi parti seçimiolmadığını, bu seçimin halka hizmet edecek, belediye bütçesini doğru, ahlaklıkullanacak, dürüst olacak, memleketini sevdiği için her şeyini adayacak insanıbelirleme seçimi olduğunu anlatan Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’da ŞenolEroğlu’nun böyle bir isim olduğunun altını çizdi.

Başkan Zeydan Karalar, 10 yıldır Adana içinadana adana çalıştığını, önümüzdeki dönem de adana adana çalışmayı sürdüreceğinibelirtti.

1ekIn3agm6cesxptht247nfr.jpg

9kdau6sd3bjhqyxlpbetphug.jpg

qidcgrvIbz0jduyhawgap1ee.jpg

cr9wgkxp4ke3bhly6as5byvv.jpg

btupo07sef3noybqnvjj5Idc.jpg

ikvh1cmI20btrjgupqupnlqs.jpg

zwcktp1skbvvnrmejs2yg0I5.jpg

piun4qok5m6gkwhIgdq18tsa.jpg

hph8pbvo46faxjuxy7kts5q2.jpg

jt3oaedlwsvi6hvk8gm9bwuk.jpg

omeulzrk4tvqdz73c2bawd5e.jpg

pffnpIx1aqbdi4tw7rryzls8.jpg

pfgcmdctxqlmrnzwjj7suh4t.jpg

p4keqfr07ud2rwf3uzsl6vs5.jpg

nhvcc4et6tqj0I2wsl3iprk5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.