Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nda birinciliğe Alihan uzandı

Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nda birinciliğe Alihan uzandı

Geçmiş Koşu performansları son derece parlak 3+ yaşlı İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği mücadele 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.


2023 yılı Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nu; Ali Selimoğlu'nun sahibi, Cengiz Güray'ın yetiştiricisi olduğu, Şükrü Çelik antrenesindeki 6 yaşındaki doru erkek safkan Alihan (Agresivo - I Am That Chick / Closing Argument) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazanarak üst üste altıncı, toplamda ise onbeşinci birinciliğine ulaştı.

Koşunun videosu için tıklayınız.



Kısa mesafeli sürat koşusunda ikinciliği, Anabella (Kaneko - Sweetest / Byron) Akın Sözen idaresinde elde ederken, Görkem Özçelik ile bu koşuya katılan Point of Finally (Point of Entry - Awesome Aphra / Awesome Again) üçüncü, Gökhan Kocakaya idaresindeki Egregious Rock (Luxor - Alfunun / Sadler's Wells) dördüncü ve Anadolu Şahini (Luxor - Chaposa Strike / English Channel) ise Özcan Yıldırım ile beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Kazanan Alihan için bitiriş derecesi 1.10.12 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 3 Boy - Boyun - 1/2 Boy - 4 Boy şeklinde oluştu.


Koşunun ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Ali Selimoğlu'na kupasını, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven verdi.



Törene, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce ile İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.
 

Prens Halim Sait Türkhan

Osmanlı Hanedanı’nın son mensuplarından olan Prens Halim Sait, ülkemizin at yetiştiriciliğine, yarışçılık endüstrisine ve son olarak Kulübümüzün kuruluşuna hizmet ederek gerçek bir at sever olarak tarihteki yerini almış bir kişidir.

Yakın dostu Sait Akson’un anılarından da öğrendiğimize göre kendisi Avrupa yarışçılık aleminin de saygın üyelerindendi. Yurdumuza Fransa’dan, Macaristan’dan ve Mısır’dan getirttiği atlarla yetiştiriciliğimize ve dolayısıyla yarışçılığımıza büyük katkılarda bulunmuştur. Onun efsane atları Romance, Sun And Air, Vercengetorix, Huma Hatun, Sağnak, Gülşen, Rosita, Simüzer, Ronflon, Novice, Abime Pour Eux, Seigneur ve Nevvare hala hatırlanmaktadır. Alemdağ’daki kendisine ait Baltacı Çiftliği’nde çamlar altındaki köşkünde tertip ettiği atçılık sohbetleriyle, Boğaz’daki Sait Halim Paşa yalısında düzenlediği toplantılarla, yarışçılığımıza üst düzey bir istikamet vermiş olan bu önemli şahsiyet 1960 yılında vefat etmiştir.

rm5hzkoswfqt6yyjgm07kcrc.jpg

6p9lswdur4mal32nhgfstv0k.jpg

el2g8uybj50p4rpoy7vz6qci.jpg

spwqkoqrhetbdg6cnd8cjtzs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.