PRİZREN HEYETİNDEN EDİRNE GEZİSİ

PRİZREN HEYETİNDEN EDİRNE GEZİSİ

PRİZREN HEYETİNDEN EDİRNE GEZİSİ

Edirne Belediyesi ile ortak çalışma yöntemlerini belirleyen İşbirliği Anlaşmasını imzalamak için Edirne’ye gelen Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj, Belediye Başkanı Yardımcıları Kujtim Gashi, Levent Bush ve Nehat Elshani ve Prizren heyetinin Edirne gezisi devam ediyor. Kentin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra Edirne Belediyesi’nin kente kazandırdığı yatırımları da yerinde inceleyen Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj, Edirne gibi Prizren’in tarihi bir şehir olduğu ve birçok konuda Edirne ile Prizren’in ortak yanlarının olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj ve Prizren heyetine Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerini, Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, Edirne Kent Müzesi, Mor Ev Kadın Atölyesi ile Türk Kültürü El Sanatları ve Üretim ve Geliştirme Merkezi'ni gezdirerek, ortak yapacakları projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Prizren ile ilişkilerini koparmayacaklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kosova’nın tarihi bir şehri olan Prizren, ayrıca Kosova’da en çok Türk’ün yaşadığı şehirlerden biridir. Tarihten gelen bağlarımızın Prizren bizim için önemli bir kent. Kardeş Belediyemiz Prizren Belediyesi ile var olan bu ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak, ekonomi, turizm ve kültürel anlamda birçok ortak projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu kapsamda Edirne’ye yaptığımız önemli yatırımları birlikte gezdik, inceledik. Projelerimizi çok beğendiler, örnek aldılar” dedi.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.