Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu Koşusu'nda kazanan Mira Linda oldu

Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu Koşusu'nda kazanan Mira Linda oldu

2 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının katıldığı çim pistteki 1200 metre mesafeli koşuyu (KV-7/D), Adnan Serbest'in sahibi olduğu Mira Linda (Rockmaster - Şanslıkız / Bosporus) jokeyi Akın Sözen idaresinde kazandı.

Muzaffer Çevirici tarafından yetiştirilen safkan bugün kariyerindeki 5. sınavına çıkarken sergilediği performansıyla üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

6 tayın start aldığı koşuda Queen Zeynep (Lilbourne Lad - Invincible Rock / Divine Light) ikinci olurken, Fresno (Fast "ËœN' Famous -  Adriana La Cerva / Lomitas) üçüncü, Gilded Age (Captain Rio - Drama Club / Sadler's Wells) dördüncü ve Shining Girl (Three Valley's - Miss Olga / Unaccounted For) isimli safkan da beşinci olarak koşudan ayrıldılar.

Mira Linda'nın 1.1.86'lık bitiriş derecesiyle galip ayrıldığı koşuda farklar 2 boy - 3 boy - burun - 2 boy olarak oluştu.

Şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Hakan Serbest'e kupayı merhum Mecdi Ramazanoğlu'nun kızı Dr. Rana Ramazanoğlu takdim etti.



Törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi S. Selman Taşbek ve Kulübümüz Asli Üyesi Duygu Fatura ile davetliler de katıldı.

 

                PROF. DR. MECDİ RAMAZANOŞ„LU

1924 yılında Adana'da doğan Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu, Galatasaray Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1950 yılında aynı fakültede asistan olarak çalışmaya başladı. 1968 yılında profesör unvanı alan Ramazanoğlu, Birleşmiş Milletler bursu ile Paris'e gönderildi. Necker, Saint Antoine ve Foch Hastanelerinde organ nakli üzerine çalışmalar yaptı. Türkiye'ye döndüğünde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Transplantasyon Ünitesi'ni kurulmasına öncülük etti ve ilk böbrek naklini gerçekleştirdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Kurumu üyesi olan Ramazanoğlu, 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Uzun yıllar atçılık ve yetiştiricilik yaptı. 1981 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu'nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

y78mhdqgIupnqz2rn9iagxoc.jpg

ablxrnscjokglofmgcst50tI.jpg

zewx0uap2xtbckrdjIrsyk67.jpg

n1z5fxschln869upsi3Ikrj0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.