Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu Koşusu'nu Captain Fantastic kazandı

Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu Koşusu'nu Captain Fantastic kazandı

3+ yaşlı İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği mücadele, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2023 yılı Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu Koşusu'nu (KV-7), Mozaik Org. San. Tic. A.Ş. tarafından yetiştirilen, Sema Ulaş'ın sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Batuhan Ay'ın üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan Captain Fantastic (Mshawish - Rahaf / Street Cry) jokeyi Sadettin Boyraz idaresinde beyaz bayrak yaparak kazandı.

Koşuda ikinciliği; sonlarda etkili ataklar sergileyen Sun Time (Luxor - Glowing Sun / Strike The Gold) elde ederken, Big Prize (Victory Gallop - Prize Moment / Pure Prize) üçüncü, El Audaz (Lion Heart - Ascella / Powerscourt) dördüncü ve Alakont (Win River Win - Selincan / Bosporus) ise beşinci oldu.

Koşunun galibi Captain Fantastic için bitiriş derecesi 1.30.49 olurken, farklar Baş - 3 Boy - 2,5 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Batuhan Ay'a plaketini, merhum Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu'nun oğlu Prof. Dr. Sami Katırcıoğlu verdi. Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kerem Alkan da katıldı.

 

Prof. Dr.Sedat Katırcıoğlu

1930 yılında Muğla'da doğan Sedat Katırcıoğlu, 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Pratisyen hekim olarak iş hayatına başlayan Katırcıoğlu, daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz anabilim dalı bölümünde asistan olarak çalıştı. 1967 yılında doçent olan Katırcıoğlu, 1972 yılında Türkiye'de bir ilk olarak kadavradan canlıya kulak naklini başarılı bir operasyonla gerçekleştirdi. 1975 yılında profesör unvanı alan Katırcıoğlu, daha sonra uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 1985 yılında aynı üniversitenin dekanlığına getirildi. Yaptığı bilimsel çalışmalar ve yetiştirdiği öğrencilerle hocaların hocası olarak anılan Katırcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Sabancı ve Koç gibi pek çok tanınmış ailenin de doktorluğunu yaptı. At sahipliği ve yetiştiricilik yapan Katırcıoğlu, 1979 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2015 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

p1simp7jhblgcfynw8k2bla0.jpg

zjajo01rihssc2peu8xk6lbd.jpg

t2lynxc98muqgjtdbgw7v6xa.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.