Prof. Kazım Köylü Koşusu'nun galibi Berkenin Kızı oldu

Prof. Kazım Köylü Koşusu'nun galibi Berkenin Kızı oldu

İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 39. yarış gününde, 3 yaşlı dişi safkan Arap taylarının boy gösterdiği yarışın startı 1200 metre mesafe sentetik pistte verildi.

2022 yılı Prof. Kazım Köylü Koşusu'nu, Fatih Kuru'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Berkenin Kızı (Kaizbert - İpekela / Haberbatur) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı. Engin Bekiroğulları'nın antrene ettiği al dişi tay ortaya koyduğu performansla, katılım gösterdiği ilk Grup yarıştan galibiyetle ayrılmayı başarırken, kariyerinin de beşinci startında üçüncü birinciliğini kaydetmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımız adına koşulan yarışta jokeyi Müslüm Çelik ile start alan Dilan Kız (Uluer - Abakay / İbocan) pistten ikincilikle ayrılırken, Yeşilpınar (Kaizbert - Helenaz / Gobakbey) Mehmet Akyavuz idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Vedat Abiş ile mücadelede boy gösteren Sonatınkızı (Silah - Sonat / Bilgin) tabelanın dördüncü basamağında yer alırken, İyikim (Kayayürekli - Anaya / Akbar) Görkem Özçelik idaresinde koşuyu beşinci tamamladı.

Yarışın galibi Berkenin Kızı için bitiriş derecesi 1.19.41 olurken, farklar 2 Boy - 1 Boy - Boyun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Fatih Kuru'ya kupasını Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya takdim etti.

Törene kazanan safkanın antrenörü Engin Bekiroğulları da katıldı.
 

Prof. Kazım Köylü

1904 yılında İstanbul'da doğan Kazım Köylü, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. 1924-1925 yılları arasında aynı lisede öğretmen yardımcılığı yapan Köylü, yükseköğrenimini ise Halkalı Yüksek Ziraat Mektebi'nde tamamladı. Ankara Merkez Laboratuvarı'nda asistan olarak çalışmasının ardından Almanya'ya giderek Leipzig Üniversitesi'nde İktisat ve Ziraat İktisadi eğitimi aldı. 1934-1937 yıllarında iktisat ve ziraat üzerine doktora yapan Köylü, 1937 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Yüksek Ziraat Enstitüsü'nde başasistan olarak görev yaptı. 1942 yılında Doçent ve 1946 yılında Profesör unvanını aldı. Zirai Ekonomi ve İşletmecilik Kürsüsü'nde görevini yürüterek bu kürsünün gelişmesini ve birçok gencin yetişmesini sağladı. 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli üyesi seçilen Prof. Dr. Kazım Köylü, yarışçılığımızın her kademesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı yaptı. 1977 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Kazım Köylü'yü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

1h3ys0dutm9n7bo5arvzchwp.jpg

akn3i1tcumhvgvddlrxe4owt.jpg

ldeauaIvchqwxznxqs0oyykf.jpg

e45tw6wf9gxz3nfvxyjopqgh.jpg

oqxuygw15qob0bpisjfcgnad.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.