Prof. Raif Durak Koşusu'nu Yenersultan kazandı

Prof. Raif Durak Koşusu'nu Yenersultan kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1400 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Prof. Raif Durak Koşusu'nda, Songül Tekinalp'in sahibi olduğu Yenersultan (Kaizbert - Sönmez Sultan / Odinhan) jokeyi Vedat Abiş idaresinde birinciliğe uzandı. Engin Alagöz yetiştirmesi, Kadir Tekinalp'in antrene ettiği 5 yaşındaki al kısrak sergilediği performansla kariyerinin on beşinci galibiyetini elde etmiş oldu.

10 safkanın katılım gösterdiği koşuda Umutlu (Saruhanağa - Artvin Güzeli / Kaizbert) ikinci olarak pistten ayrılırken, Gümüşkesen (Turbo - Gül Tunca / Volga.2) üçüncü, Akkula (Turbo - Kalebatur / Haberbatur) dördüncü, Tsarigrad (Gökmenbey - Fatoş / Odinhan) da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Yenersultan için bitiriş derecesi 1.35.40 olurken, farklar 1,5 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz Selman Taşbek'e ödülünü ve günün anısına hediyesini merhum Prof. Raif Durak'ın yeğeni ve TYAYSD II. Başkanı Turgay Kop verdi.
 

Prof. Raif Durak

1929 yılında Adana'da doğan Prof. Dr. Raif Durak, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1971 yılına kadar Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı İstanbul Limanlar İnşaat Bölge Müdürlüğü'nde makine ikmal başmühendisi olarak çalıştı. 1971 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde doktorasını tamamlayan Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak akademik kariyerini sürdürdü. 1988 yılında profesör oldu. Üniversitede, Enerji Opsiyonu Başkanlığı, Otomotiv Anabilim Dalı Başkanlığı, Spor Birliği Başkanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Kuruculuğu görevlerini de yürüttü. 1960'lı yıllarda atçılığa başlayan Durak, Altınkız, Altınalp, Altınözü, Altunemir, Altunbey isimli atlarıyla ile önemli yarışlar ve kupalar kazandı. Aynı zamanda Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Üyesi olan Durak, derneğin dayanışma sandığında da uzun yıllar çalıştı. Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü 2000-2001 yıllarında derneğin kurumsallaşması için çalışmalarda bulundu. 2017 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Mühendis Raif Durak'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Ispu28kyqwrdq4g96xjwvtlg.jpg

ufiqb9flz3ceoklmn5kycqss.jpg

dppIzm6b2zcy0yfajorkdgh7.jpg

bhyyIm3rn7elio0s8qokxpzh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.