PROFİLO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KARARI PROTESTO EDİLDİ

PROFİLO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KARARI PROTESTO EDİLDİ

İstanbul’un Kağıthane ilçesindeki Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Profilo MTAL) arazisinin Kağıthane Belediyesi’ne devri, okul bahçesinde protesto edildi.

Birleşik Kamu-İş İstanbul Şubesi ve Eğitim Sen'in çağrısıyla yapılan basın açıklamasına, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, Kağıthane Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Orhan Çakır ve İYİ Partili üyesi Ercan Eşsizoğlu ile Profilo MTAL Okul Aile Birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı.

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ da öncelikle ilçedeki eğitim kurumlarının hem yer hem eğitim anlamında kısıtlı olanaklara sahip olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"İlçemiz, değerli ve kıymetli bir ilçe. Profilo Teknik Lisesi de 89’dan beri açılan en önemli, en değerli liselerimizden bir tanesi. Burada ara elemanlar yetişiyor. Ara elemanlarla beraber ülkemize katma değer yaratan bir lise. İlçemize herkesin, ailesinden bir ferdi burada okuyor. Çok değerli bir yer, okul alanı. Fakat bu okul alanını Kağıthane Belediyesi, yerinden alıp başka bir yere taşımak istiyor. Bizim buradaki duruşumuz ve tavrımız şu: Okulun eğitime ara verilmeden taşınması tarafındayız. Bizim buradaki tek derdimiz, eğitimin kesilmemesi, öğrencilerin, ailelerin ve velilerin bu anlamda herhangi bir şekilde mağdur edilmemesidir.”

Kağıthane Belediye Meclisi üyesi Orhan Çakır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar, bu okul 1989 yılından beri faaliyet gösteriyor. Bu okulun en büyük özelliklerinden bir tanesi, klasik bir lise olmanın dışında, klasik anlamında da içerisinde birçok atölyenin olduğu, birçok teknik ara elemanın yetiştiği bir okul. Dolayısıyla burada Kağıthane'nin gelişen yapısıyla, sosyal yapısıyla birlikte bölge de kıymetli hale geldi. Ancak burada Kağıthane Belediyesi'nin ciddi anlamda bir, metrekare anlamında da büyük bir farklılıklarla bir takas yapma süreci başladı. Bu süreçte yaklaşık 14 bin metrekareye sahip olan bir alana karşılık 30 bin metrekarelik bir alanın takası söz konusu.

Kağıthane Belediyesi, yapmış olduğu, seçim zamanındaki açıklamalarda kreş yapmaktan bahsetmişti. Bugün Kağıthane'ye kreş yapamayanlar, "Burada okul yapacağız" diye ortaya çıkıp bunları söylemesin. Kağıthane'de mevcut okullardaki sınıfları "Kreş yaptık" diye anlatanlar, bu okulu yapamazlar. Bu okulu yapmak isteyenler, önce okulun inşaatına başlayacak, okulu bitirecek ve hazır olan okula çocuklarımızı nakledeceğiz; biz de onların samimi olduklarına inanacağız.”

Kağıthane Belediye Meclis üyesi Ercan Eşsizoğlu ise "Buradaki bizim amacımız eğitim. Kağıthane Belediyesi, 25 yıldır Kağıthane'yi yönetiyor. Hiçbir yeni eğitim kurumu katmadığı gibi bu okulu da oldubittiyle ortadan kaldırıp yerine başka, ticari ve rant amaçlı yapılara doğru yöneleceklerdir. Onun için okulumuzun yerinde durmasını istiyoruz. Ama eğer yine de takasa gideceklerse yeni bir projeyi hayata geçirmeden okulun yıkılmasına karşıyız” dedi.

PROFİLO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KARAR PROTESTO EDİLDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.