Profitable ülkemize geldi

Profitable ülkemize geldi

Muhteşem aygır Invincible Spirit'in Indian Ridge kızı Dani Ridge'den olan oğlu Profitable, 7 Aralık Perşembe günü sabaha karşı İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.


PROFITABLE
(Invincible Spirit - Dani Ridge / Indian Ridge)


2012 yılında doğan Profitable'ın babası; kendisi ve birçok yavrusu G1 koşu galibi Invincible Spirit, annesi ise Indian Ridge'in birçok koşu kazanan yavru veren kızı Dani Ridge'dir.

Kısa mesafeli sprint yarışlarında önemli başarılara imza atan Profitable, 4 yaşlılığının başlangıcında art arda 3 Grup koşudan zaferle ayrıldı. Nisan 2016'da G3 Palace House Stakes ve ardından Mayıs 2016'da G2 Temple Stakes'i kazanan safkan, Haziran 2016'da ise Royal Ascot festivali kapsamında katıldığı G1 King's Stand Stakes'te de birinciliğe ulaştı.

3 Grup koşu galibiyeti ve birçok Grup koşu plasesi bulunan Profitable, 4 sezon süren yarış hayatını 23 koşuda 5 galibiyet, 8 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1 dördüncülük ile noktaladı.

2018 yılında aygırlık kariyerine başlayan Profitable'ın 2022 yılında sahada koşan 3 yaşlı tayları arasında, sprint kategorisinde Grup koşu kazanan birden çok temsilcisi bulunmakta olup bu özelliğe sahip tek isim olarak dikkat çekmektedir. Aygırın ilk iki jenerasyon temsilcileri arasında da G2 koşu kazanan 2 yaşlı tayları bulunmaktadır.

İlk iki jenerasyonunda G2 koşu galibi temsilci veren Profitable'ın en başarılı temsilcileri arasında G2 galibi Wed ve Quick Suzy, G3 koşu galibi Mitbaahy ve Miramar ile black-type koşu galibi Mr Professor, Kerdos, Kimngrace, My Eyes Adore You ve Head Mistress gibi isimler bulunuyor.

74t5fs8jIvpaztdqwxqghwbn.jpg

zb9juhmqc0ypdemjffraItvk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.