‘Regl Tabusu ve Regl Yoksulluğu Farkındalık’ Eğitim Çalışması

‘Regl Tabusu ve Regl Yoksulluğu Farkındalık’ Eğitim Çalışması

‘Regl Tabusu ve Regl Yoksulluğu Farkındalık’ Eğitim Çalışması

Belediye Eşitlik Birimiz “Regl Tabusu” ve “Regl Yoksulluğu Farkındalık” başlığıyla eğitim çalışması yürüttü.

Daha önce üniversite öğrencilerine dönük düzenlenen atölyelerin ardından üçüncüsünü düzenlediğimiz çalışma Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalışmada Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Çakar, toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında regl tabusu ve regl yoksulluğu konusunu ele aldı. Çakar, “Regl in bir tabu olarak ele alınması, görünür ve konuşulur olması önünde engel teşkil etmektedir. Regli olduğu gibi tanımlayamamak, regli gizlemek, regl kanından ve regl olmaktan utanmak, regl ile ilgili konuları dile getirememek gibi kültürel engeller; ped, tampon, menstrüel kap gibi ürünlerin yüksek vergilendirme ve zamlara tabii tutulması, ürünlerden bazılarının birçok yerde satılmaması gibi fiziksel engeller menstrüel dönemlerindeki kadınların ve onların regl deneyimlerinin ötekileştirilmesine aracılık etmektedir” ifadelerini kullandı.

Çalışmanın ardından Molped, Getir ve Konuşmamız Gerek Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Ped Kardeşliği” projesi ile belediyemize 938 koli toplam 15.000 adet hijyen pedi ulaştığı vurgulanarak atölye katılımcılarına ped dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında üniversite ve lise öğrencileri ile sosyal izolasyon yaşayan, dezavantajlı, maddi alım gücü düşük, menstürel ürünlere ulaşımı zor olan ve kalabalık nüfuslu regl deneyimleyen bireylere ped ulaştırıldığı belirtildi.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.