Remazan Kaya Koşusu'nu Kıyıcı kazandı

Remazan Kaya Koşusu'nu Kıyıcı kazandı


4+ yaşlı Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2023 yılı Remazan Kaya Koşusu'nu (KV-8/DHÖW); Onur Türker'in sahibi, Engin Alagöz'ün yetiştiricisi olduğu, Melek Özgül tarafından antrene edilen 5 yaşındaki kır erkek safkan Kıyıcı (Kaizbert - Sönmez Esintisi / Birader) jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde kazandı.



Koşuda ikinciliği, Topaz Girl (Kaizbert - Çeviknaz / Özgünhan) elde ederken, Mister Win (Kaizbert - Tumbulhaber / Haberbatur) üçüncü, Benzenci (Kaizbert - Fidanım / Toşur) dördüncü ve son olarak Çakıl (Uçanoğlu - Ateş Kuşu / İbocan) ise beşinci oldu.

Kazanan Kıyıcı için bitiriş derecesi 1.45.31 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar Boyun - 3 Boy - Baş - 3 Boy şeklinde oluştu.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Ömer Sönmez'e kupasını, Ethem Kaya verdi.



Törende ayrıca, safkanın antrenörü Melek Özgül'e plaketini Ahmet Kaya verirken, koşuyu kazanan Kıyıcı isimli safkanın jokeyi Mustafa Çiçek ise plaketini Selim Kaya'dan aldı.



Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ile Kaya ailesi de katıldı.

 

REMAZAN KAYA

1970 yılında doğan Remazan Kaya, 1985 yılında atçılığa başladı. 30 yılı aşkın bir süre atçılık ve yetiştiricilik yaptı. 2011 yılında Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanlığına seçildi. Birçok grup koşusu galibiyeti bulunan, yarış ve yetiştiriciliğimize önemli isimler kazandıran “Kafkaslı”nın sahibi olan Remazan Kaya, yurt dışında da Arap atı yetiştirdi ve koştu. 2015 yılında “Mouheeb” isimli safkanla Fransa’nın Longchamp Hipodromu’nda koşulan G1 Arabian World Cup’da ülkemizi temsil etti. Kaya Ekürisi, Kafkaslı’nın yanı sıra, Amankaya, Buzkaya, Börühan, Kayatufan, Saltukhan, Taybars, Tekkaya, Toraman, Yavuzca, Yalçıner, Yürekkaya, Yelgeçen, Zigana gibi birçok başarılı Arap atı yetiştirdi ve koştu. 2017 yılında aramızdan ayrılan Remazan Kaya’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

c8ueyq4g2nxmxpdvkofhfIww.jpg

xope9qutcbs60g1lwkbiuqvh.jpg

u0t5c3hgfrzwmx84evcndpkx.jpg

zdanlswhmwdkiprxjfgjar2t.jpg

wqd1ctjzsfancovv6iwk95at.jpg

q7skbnvt4yzcajh0efqmylxr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.